Cat de periculoase sunt masinile cu lonjeroanele indreptate dupa o dauna totala

Masinile care au avut lonjeroanele indreptate sunt un adevarat pericol, dar samsarii nu tin cont de asta. De ce trebuie sa verifici neaparat lonjeroanele inainte de a cumpara un vehicul?

Cat de periculoase sunt masinile cu lonjeroanele indreptate dupa o dauna totala

Lonjeroanele fac parte din structura de rezistenta a vehicului, iar rolul lor este unul foarte important in ceea ce priveste siguranta ocupantilor vehiculului in caz de impact forntal. Componenta lor este dintr-un material special si sunt proiectate sa se deformeze intr-un anumit fel in cazul unui impact. 

La fel ca in cazurile airbag-urilor, odata explodat, el si-a facut treaba pentru care a fost proiectat si nu poate fi refolosit. Asa este si in cazul lonjeroanelor, odata deformat in cazul unui accident grav, acesta nu mai poate fi reparat si adus la starea initiala. 

Statistici ingrijoratoare in Romania

Conform verificari-auto.ro, dintr-un numar de 1000 de masini verificate, 16% din automobilele verificate in Romania au avut o valoare de reparatie care arata faptul ca masinile au avut avarii extrem de grave, iar nu mai putin de 6% au avut o valoare de reparatie atat de mare incat a fost nevoie sa fie declarate dauna totala. 

Pentru a fi in siguranta este nevoie de o verificare amanuntita a automobilului inainte de a fi cumparat, deorece in Romania sunt masini la vanzare care au fost aduse din strainatate dauna totala si facute din bucati in garaje din tara, metoda de reparare fiin sudarea de ansamble, fata, spate, lateral sau stalpi.

Citeste si:  Ce piese nu vei schimba niciodata la o Dacia Logan, indiferent de stilul tau de condus

Masinile cu accident frontal grav sunt declarate automat dauna totala 

Firmele de asigurari sunt obligate sa declare dauna totala orice automobil care a suferit un accident frontal grav, implicit strambarea lonjeroanelor.

In cazul in care masina care a fost declarata dauna totala va fi reparata pericolul este foarte mare deoarece sudurile vor coroda in scrut timp, materialul isi va pierde din propirietati, lucruri care vor afecta grav siguranta automobilului.

Incalzirea metalului cu lampa de sudura va afecata automat structura moleculara a otelului special, UHSS, din care este fabricata structura de rezistenta a automobilului. 

 

 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter