Cat costa vinieta in Bulgaria si unde o poti plati

Multi romani aleg sa isi petreaca concediile pe litorarul insorit al vecinilor nostri bulgari. Soferii trebuie sa stie ca au nevoie de vinieta pentru a circula pe strazile din Bulgaria

Cat costa vinieta in Bulgaria si unde o poti plati

Romanii aleg sa isi petreaca vacantele pe litoralul din Bulgaria, probabil fiind atrasi de preturile mici pe care le ofera vecinii nostri. Este foarte important de stiut ca pentru asta, soferii trebuie sa plateasca anumite taxe, printre care si vinieta. 

Vinieta din Bulgaria poate fi achizitionata si online

Vinieta bulgareasca se poate cumpara imediat dupa ce treceti granita, dar se poate achizitiona si online de pe site-ul https://web.bgtoll.bg/. Site-ul este unul securizat si nu trebuie sa faceti griji in privinta platii cu cardul. Aceasta Vinieta electronica se poate achizitiona cu 30 de zile inainte de a intra in vigoare. Un aspect important este ca acum nu mai este necesara lipirea vinietei pe parbriz. 

Pretul unei viniete bulgaresti, pentru un automobil sub 3,5 tone este de 15 leva (37 ron) pentru o saptamana, pentru o luna soferii trebuie sa plateasca 30 de leva, aproximativ 74 de lei, pentru 3 luni costa 54 de leva, in jur de 130 de lei, iar pentru un an pretul vinietei este de 97 de leva, adica 238 de lei. Cei care calatoresc in Bulgaria pentru doar un weekend au si aceasta varianta, pretul pentru 3 zile, de vineri pana duminica fiind de 10 leva, adica 25 de lei. 

Pe langa plata vinietei bulgaresti soferii mai trebuie sa stie ca trebuie sa plateasca si pentru trecerea podului dintre Giurgiu si Ruse, taxa fiind de 3 euro cand treci spre Bulgaria, iar dinspre Bulgaria spre Romania, bulgarii percep o taxa mai mica, de doar 2 euro. 

Citeste si: Cat costa taxa pod de la Ruse. Pretul este diferit la intrarea din Bulgaria, fata de iesirea spre Romania

Un nou sistem de plata pentru taxele de drum din Bulgaria pentru vehiculele de peste 3,5 tone

Din martie 2020 in Bulgaria a intrat in functiune un nou sistem de plata pentru vigneta, Toll Sistem, similar cu cel al Ungariei, adica soferii au posibilitatea sa plateasca in avans printr-un tichet sau prin dispozitiv electronic de plata. 

Tichetul poate fi cumparat cu pana la 7 zile in avans daca esti un utilizator inregistrat, iar daca nu ai un cont poti cumpara acest tichet cu doar 24 de ore inainte de tranzita Bulgaria. Inregistrarea se face foarte usor, fiind necesara doar validarea adresei de email.

Sitetemul Toll Sistem se adreseaza exclusiv vehiculelor ce depasesc greutatea de 3,5 tone si tine cont de categoria de vehicul, de numarul de axe, de norma de poluare si de distanta parcursa pe teritoriul Bulgariei. 

Tarifele aplicate pentru noul sistem de plata pentru taxe de drum Bulgaria sunt publicate pe pagina oficiala sau le gasiti aici.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter