Cat costa un parbriz original de BMW sau Audi in comparatie cu cele aftermarket

Cat costa un parbriz original de BMW sau Audi in comparatie cu cele aftermarket

Cu toate ca masinile second hand pot fi cumparate la preturi destul de mici, atunci cand vine vorba de piese originale, lucrurile stau altfel. Iata cat costa un parbriz original de BMW sau Audi in comparatie cu cele aftermarket.

Masinile second hand sunt extrem de populare, mai ales la noi in tara. Romanii prefera masinile nemtesti, asa ca nu ezita sa isi cumpere ultimele modele, insa nu iau in considerare si costurile legate de piesele acestor masini.

Iata cat costa un parbriz original de BMW sau Audi, in comparatie cu cele aftermarket. Ce trebuie sa stii atunci cand decizi sa iti cumperi un model nemtesc si de ce intretinerea ar putea fi o problema.

Cat costa o asigurare CASCO pentru BMW Seria 5 (F10)?

Pentru ca vom vorbi despre parbrize, ne-am gandit ca nu ar fi rau sa stiti cat costa o asigurare CASCO pentru un BMW Seria 5 (F10). Aceasta acopera pagubele in cazul in care parbrizul masinii tale se sparge de la o piatra, asa ca e util sa stii cat te-ar costa.

Citeste si: La cati kilometri trebuie inlocuita distributia unui BMW Seria 5 (F10)

Daunele produse exclusiv suprafetelor vitrate, adica parbrizelor sau geamurilor laterale, farurilor sau stopurilor, sunt acoperite pentru suma de 15.40 euro/an atunci cand faci o asigurare CASCO. Pentru extinderea retelei de unitati service reparatoare, este necesar sa mai platesti 115.40 euro/an.

Totusi, suma pe care trebuie sa o platesti anual atunci cand faci o asigurare CASCO pentru un BMW Seria 5 (F10) este de 1.738 euro. Vorbim despre asigurarea la care nu trebuie sa platesti si fransiza.

Daca inca nu stii, in urma incheierii unei asigurari CASCO cu fransiza, soferul este cel ce plateste costurile daunelor suferite de autoturism in urma implicarii sale intr-un accident, atunci cand acestea nu depasesc valoarea fransizei.

Ce diferente de pret sunt pentru un parbriz original sau aftermarket, la Audi si BMW?

Asadar, costurile sunt o problema pentru soferii care isi cumpara masini second hand, pentru foarte putini aleg sa isi faca o asigurare CASCO la masina. Avand in vedere ca pe un BMW Seria 5 (F10) platesti in jur de 12.000 de euro, este de inteles de ce nu toti soferii isi fac si o asigurare CASCO pentru masina pe care tocmai au achizitionat-o.

Am decis sa vedem ce pret are un parbriz pentru un BMW Seria 5 (F10), mai exact modelul 520d. Atunci cand cumperi un parbriz pentru un model german, terbuie sa stii ca acesta vine cu suport de oglinda, cu senzor de ploaie si lumina, suport pentru head-up display si asistenta pentru banda de rulare. Pretul unui astfel de parbriz este de 4.000 lei. Un produs aftermarket, costa doar 1.800 lei. Dupa cum vedeti, diferenta este destul de mare, asa ca nu e de mirare ca multi cumparatori aleg piesele aftermarket.

Pentru Audi, am ales modelul A6 (C7) echipat cu motor de 2.0 litri. Pretul unui parbriz este de 3.000 lei, iar acesta vine cu suport de oglinda, pregatire senzor ploaie si lumina, dar si cu senzor de condens. Daca vrei sa cumperi o versiune aftermarket, va trebui sa platesti 1.700 lei.

VIDEOCLIPUL ZILEI