Cat costa taxa pod de la Ruse. Pretul este diferit la intrarea din Bulgaria, fata de iesirea spre Romania

Multi romani aleg sa isi petreaca vacanta pe litoralul vecinilor nostri bulgari fiind atrasi de ofertele mult mai bune si de ofertele din aceasta perioada. Pentru a trece granita trebuie sa platim taxa de pod peste Dunare

Cat costa taxa pod de la Ruse. Pretul este diferit la intrarea din Bulgaria, fata de iesirea spre Romania

Ofertele bulgarilor par sa atraga din ce in ce mai multi romani pe litoralul lor in aceasta perioada, probabil si datorita faptului ca multi dintre turistii obisnuiti, care viziteaza Bulgaria, nu pot ajunge, cum ar fi englezii sau rusii. Acest fapt ii face pe bulgari sa ofere preturi foarte mici pentru conditii foarte bune.

Taxa de pod de la Giurgiu si Ruse


Pentru trecerea podului dinspre Giurgiu spre Ruse soferii trebuie sa plateasca 13 ron pentru un autoturism normal, 26 de ron pentru o autoutilitara cu o greutate mai mica de 3,5 tone, cei care conduc un vehicul pentru transport perosoane cu intre 9 si 23 de locuri trebuie sa scoata din buzunar 53 de ron, la fel care au vehicule intre 3,5 tone si 7,5 tone. Pentru un vehicul cu o greutate intre 7,5 tone si 12 tone pretul este de 110 ron, pentru un autocar trebuie sa platim 110 ron, la fel ca pentru un vehicul de peste 12 tone cu 3 axe, iar pretul cel mai mare este platit pentru un vehicul de peste 12 tone si cu 4 sau mai multe axe.

In cazul trecerii podului dinspre Ruse si Giurgiu, bulgarii percep taxe mai mici, asadar pentru un autoturism pretul este de 2 euro (9lei), o autoutilitara sub 3,5 tone va plati 6 euro, vehiculul pentru transport persoane intre 9 si 23 de persoane va fi taxat cu 12 euro, un vehicul cu o greutate intre 7,5 tone si 12 tone va plati 18 euro, autocarele si vehiculele de peste 12 tone si cu 3 axe sunt taxate cu 25 de euro, iar vehiculele de peste 12 tone si cu minim 4 axe trebuie sa plateasca 37 de euro.

Asadar, pentru a traversa acelasi pod, soferii de autoturism trebuie sa plateasca 2 euro (apox. 9 lei) daca vin din Bulgaria in Romania, iar daca trec de la Giurgiu spre Ruse sunt taxati de autoritatile romane cu 3 euro (13 lei).

Citeste si: De unde iti poti cumpara rovinieta online pentru orice masina si orice perioada

Vinieta bulgareasca este obligatorie


Soferii care tranziteaza Bulgaria trebuie sa stie ca vinieta este obligatorie si trebuie achizitionata imediat dupa trecerea podului de la Ruse. Dupa ce vor intra in Bulgaria, pe partea dreapta este un chioșc de unde se poate achizitiona, pentru un automobil pretul este de 14 leva.

Cel mai indicat este ca aceasta vinieta sa fie platita cu cardul sau cu leva, bulgarii cerand 9 euro pentru aceeasi vinieta (17leva), cu aproximativ 8 lei in plus.

Foarte important pentru soferi este faptul ca politia din Bulgaria a impanzit drumurile spre litoral, iar cel mai indicat ar fi sa respecte cu strictete limitele de viteza.

 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter