Cat costa sa-ti faci o spalatorie self-service, daca deja dispui de un teren

Esti in cautarea unei afaceri, dar nu stii de unde sa incepi? O spalatorie self-service nu e deloc o idee rea, mai ales daca dispui de un teren. Iata care sunt avantajele si cat te costa un astfel de business.

Cat costa sa-ti faci o spalatorie self-service

Spalatoriile auto self-service exista in tarile din vestul Europei de cel putin 20 de ani. In ultimii ani au inceput sa se extinda si in tara noastra.

Beneficiile sunt majore, nu doar pentru antreprenor, ci si pentru clienti. Preturile scazute, timp mic de asteptare, echipamente automoate si usor de folosit, dar si elementul de distractie sunt cateva dintre motivele care ii fac pe romani sa apeleze la spalatoriile self-service.

Citeste si: Cat timp rezista un motor de Honda fara un gram de ulei si lichid de racire in comparatie cu motoarele Ford si Peugeot

Merita sa investesti intr-o spalatorie auto?

Investitia intr-o spalatorie auto este una rentabila, mai ales in Capitala, unde sunt inmatriculate un sfert dintre masinile din tara noastra. Praful si poluarea, in cazul nostru, ne "sar in ajutor".

Motivele pentru care merita sa investesti intr-o spalatorie auto self-service sunt evidente: lipsa angajatilor, venituri previzibile, efort minim, recuperare avantajoasa.

Pentru o afacere profitabila, trebuie sa ai in vedere mai multe lucruri! 

Locatia este foarte importanta! Una ideala ar trebui sa fie usor accesibila din toate directiile si cu trafic intens. Suprafata si dimensiunea terenului trebuie sa aiba o intrare cu o latime de 20 de metri si sa permita racordarea la utilitati - apa, canalizare, curent si gaz. Altfel spus, terenul va fi cel care va stabili capacitatea spalatoriei. Cu cat e mai mare, cu atat iti vei recupera investitia mai repede si sansele de castig cresc.

Pentru a reduce si mai mult costurile, este avantajos sa dispui de un put forat la mare adancime. Totodata, alege sa investesti in echipamente profesionale, ce vor putea fi folosite o lunga perioada de timp. 

Cat te costa sa iti faci o spalatorie self-service

Poti deschide o spalatorie self-service si in sistem de franciza. In 2013, Andrei Taranu a lansat in Iasi spalatoria auto in regim self-service „La Jetoane”, un brand 100% romanesc.

Potrivit acestuia, costurile pentru o boxa de spalatorie ajunge undeva la 15 -17.000 de euro. Amortizarea investitiei se face in maxim 24 - 30 de luni, iar pentru a fi profitabila, o locatie necesita minim 150 de spalari pe zi, noteaza start-up.ro.

In anul 2018, acesta a ajuns la o cifra de afaceri de 400.000 de euro, din cele trei locatii.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter