Cat costa sa inchiriezi o masina in tarile din Europa, in comparatie cu Romania

Cat costa sa inchiriezi o masina in tarile din Europa, in comparatie cu Romania

Daca te-ai decis sa pleci intr-o calatorie in afara tarii si vrei sa inchiriezi si o masina, sigur ai nevoie sa stii care sunt preturile. Afla cat costa sa inchiriezi o masina in tarile din Europa, in comparatie cu Romania.

O vacanta perfecta este cea in care nu pleci cu masina, pentru ca in acest fel eviti oboseala pe care o acumulezi de-a lungul miilor de kilometri pe care ii vei parcurge. Daca vrei sa pleci in vacanta in tarile din Europa si vrei sa inchiriezi o masina, atunci o sa iti spunem cat costa in comparatie cu Romania.

Cat costa sa inchiriezi o masina in Romania?

Daca vrei sa pleci prin tara cu masina si vrei sa apelezi la o masina de inchiriat, trebuie sa stii ca vei beneficia de anumite reduceri, pentru ca cererea nu mai este atat de mare. Astfel, pentru o masina din Clasa A, adica mai mica, vei plati undeva la 20 de euro pe zi. Clasa B de automobile, cum ar fi un Renault Clio, te costa undeva la 25 de euro pe zi.

Citeste si: Cat costa sa-ti inchiriezi o autorulota si ce alte taxe suplimentare vei ajunge sa platesti

Un vehicul din clasa C costa 27 de euro pe zi, in timp ce un vehicul compact din Clasa D, precum un Opel Astra Break are un pret de 30 de euro pe zi. O Skoda Octavia, spre exemplu, costa in jur de 36 de euro pe zi, iar un vehicul din Clasa F ajunge la 48 de euro pe zi.

O Skoda Superb, adica un vehicul din clasa F costa 60 de euro pe zi, iar un SUV din Clasa G ajunge tot la 60 de euro pe zi. Un vehicul premium, precum un Mercedes-Benz GLE are un pret de 177 de euro pe zi.

Daca ai un grup de prieteni, un van ca Opel Vivaro (Clasa L) costa 92 de euro pe zi, in timp ce un Mercedes-Benz C-Class din Clasa P are un pret de 101 euro pe zi. Daca vrei un BMW Seria 5, te va costa 148 de euro pe zi, iar un Audi A8 are un pret de 295 euro pe zi. Un pick-up ca Toyota Hilux costa 86 euro pe zi.

Ce preturi au masinile de inchiriat in tarile din Europa?

Daca vrei sa pleci la Praga si ai vrea sa inchiriezi si o masina, trebuie sa stii ca preturile nu sunt deloc mici. Pentru o masina ca Peugeot 208 vei plati undeva la 46 de euro pe zi, iar un VW Golf te va costa 50 de euro pe zi. O Skoda Octavia costa 68 de euro pe zi, in timp ce un Peugeot 3008 te va costa 89 de euro pe zi. Un Mercedes-Benz GLC are un pret de 154 euro pe zi, iar un Audi Q7 costa 170 euro pe zi.

Daca pleci in Grecia si alegi Zakynthos, te poti orienta catre un VW Polo care costa 25 de euro pe zi, un Renault Clio pe care vei plati 35 de euro pe zi ori un VW Caddy care costa 65 de euro pe zi. Pentru un model ca VW Passat platesti 73 de euro pe zi.

Daca te duci pe Coasta de Azur, preturile sunt pe masura, iar pentru un Peugeot 308 platesti 30 de euro pe zi, in timp ce pentru un Renault Capturi vei achita 33 euro pe zi. Un Audi A1 Sportback costa 34 euro pe zi, iar un Opel Astra 38 de euro pe zi. Un crossover ca Peugeot 3008 ajunge la 40 de euro pe zi, iar un Fiat 500C costa 42 de euro pe zi, exact cat un Audi Q3. Un model ca BMW M550d ajunge la 170 euro pe zi, iar un Mercedes-Benz Clasa S costa 194 euro pe zi.

Dupa cum vedeti, preturile difera in functie de zona. Un lucru este clar, preturile sunt mult mai mari decat in Romania, asa ca daca vreti sa faceti o economie, puteti alege tara noastra.

VIDEOCLIPUL ZILEI