Cat costa sa faci o asigurare CASCO la un BMW Seria 5 (F10)?

Cu toate ca majoritatea celor care cumpara un BMW Seria 5 second hand nu ii fac si o asigurare CASCO, ne-am gandit ca ar fi bine sa stiti cat trebuie sa platiti atunci cand vreti sa asigurati un astfel de model. Cat costa sa faci o asigurare CASCO la un BMW Seria 5?

Cat costa sa faci o asigurare CASCO la un BMW Seria 5 (F10)?

Multe modele BMW Seria 5 (F10) ajung in Romania cu multi kilometri la bord, de multe ori si acestia dati inapoi, asa ca nu multi dintre cei care cumpara aceste modele nu iau in considerare o asigurare CASCO. Desi este foarte folositoare si poate acoperi multe pagube, o asigurare CASCO la un BMW Seria 5 (F10) este destul de scumpa! Iata cat costa si ce ofera!

Ce pagube acopera o asigurare CASCO?

Mai intai, haideti sa vedem ce acopera exact o asigurare CASCO pentru un BMW Seria 5 (F10), pentru ca trebuie sa stiti pentru ce platiti.

Citeste si: La cati kilometri trebuie inlocuita distributia unui BMW Seria 5 (F10)

In primul rand, sunt acoperite furturile, incendiile, pagubele provocate de trasnete sau de o explozie. Mai mult, asigurarea CASCO acopera avariile care au rezultat prin coliziunea cu un alt autovehicul, dar si pagubele provocate de fenomene naturale cum ar fi inundatiile, grindina, avalanse de zapada, alunecari de teren sau cutremure.

De asemenea, atunci cand masina are o asigurare CASCO, automobilul este protejat in caz de avarii accidentale produse autovehiculului asigurat, evenimente socio-politice si acte de vandalism, apa la motor, pierderea sau furtul cheilor, ori acoperirea daunelor produse in afara drumurilor publice pentru autovehicule ale caror specificatii tehnice permit utilizarea in afara segmentelor de drum public.

Cat costa o asigurare CASCO pentru un BMW Seria 5 (F10)?

Atunci cand vrei sa faci o asigurare pentru un model BMW Seria 5 (F10), trebuie sa stii ca aceasta nu va costa putin, pretul fiind destul de mare. Totusi, lista pagubelor acoperite este mare, asa ca pretul este justificat.

In primul rand, asigurarea CASCO acopera avariile, furtul total si partial sau daunele provocate de vandalism, riscuri civile, avarii facute de autori necunoscutic, substante chimice sau corozive.

Daunele produse exclusiv suprafetelor vitrate, adica parbrizelor sau geamurilor laterale ori stopurilor si farurilor, vor fi si ele acoperite pentru suma de 15.40 euro/an. Pentru extinderea retelei de unitati service reparatoare, trebuie sa mai platesti 115.40 euro/an.

Asadar, daca vrei sa faci o asigurare CASCO pentru un BMW Seria 5 (F10), care iti va acoperi pagubele mentionate mai sus, trebuie sa platesti suma de 1.738 euro. Vorbim de o asigurare facuta pe o perioada de 12 luni, la care nu trebuie sa platiti fransiza.

Pentru cei ce nu stiu, in urma incheierii unei asigurari CASCO cu fransiza, soferul este cel ce va plati costurile daunelor suferite de autoturism in urma implicarii sale intr-un accident, atunci cand acestea nu depasesc valoarea fransizei.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter