Cat costa o incarcare cu freon la masina si unde ar trebui sa mergi pentru un astfel de procedeu

Acum ca a venit sezonul cald, majoritatea soferilor se confrunta cu problemele sistemului de climatizare a masinii. De cele mai multe ori, masina ta nu mai are freon asa ca trebuie sa mergi la un service auto pentru o incarcare cu freon. Iata cat costa operatiunea si unde recomandam sa o faci.

Cat costa o incarcare cu freon la masina si unde ar trebui sa mergi pentru un astfel de procedeu

Pe timp de vara, instalatia de climatizare a masinii este esentiala si este singura solutie atunci cand un val de canicula loveste tara noastra. Primul lucru pe care trebuie sa il faca orice sofer atunci cand vine sezonul cald este sa verifice nivelul de freon din instalatia de aer conditionat, pentru a fi sigur ca nu are nicio problema.

Cat costa o incarcare cu freon la masina si unde trebuie sa mergi pentru a face aceasta operatiune, vei afla in acest articol. Mai important, este si tipul de freon pe care il pui!

Cand ai nevoie de o incarcare cu freon la masina?

Se intampla ca instalatia de aer conditionat a masinii sa nu sufle aer rece, iar de multe problema este legata de nivelul scazut de refrigerant sau freon. Pentru cei ce nu stiu, sistemele de aer conditionat ale masinilor folosesc freon pentru a raci aerul.

Citeste si: Cum stiu daca anvelopele mele trebuie sa fie echilibrate?

Totusi, este posibil sa mai apara si alte probleme, cum ar fi o scurgere a freonului. Daca observati o substanta ce seamana cu o grasime subtire in stare lichida, nu ar fi rau sa faceti o verificare intr-un service auto deoarece este posibil ca o conducta sa fie crapata.

De asemenea, daca atunci cand pornesti aerul conditionat al masinii si nu auzi niciun zgomot de pornire, inseamna ca ai o problema deoarece acela este zgomotul specific declansatorului care permite compresorului sa presurizeze freonul.

Prezenta ghetii pe compresor indica si ea un nivel scazut de freon, iar acest lucru este cauzat de multe ori de umiditatea existenta in sistem.

Ce pret are o incarcare cu freon si unde o poti face?

Daca vreti sa fiti siguri ca operatiunea este facuta in deplina siguranta si de personal calificat, recomandam sa faceti incarcarea cu freon la una dintre locatiile Auto Soft, adica la cea mai cunoscuta retea de vulcanizari si service pentru roti, care de curand a deschis locatia din Titan care include si mecanica auto.

Etapale de incarcare cu freon sunt urmatoarele:

- verificarea instalatiei – un aparat special extrage freonul si uleiul din instalatia masinii tale de aer conditionat, curata sistemul si videaza circuitul pentru a testa etanseitatea acestuia si pentru a vedea daca exista pierderi de freon
- incarcarea cu freon – dupa ce s-a folosit substanta de contrast pentru a vedea daca sunt scurgeri de freon, urmatoarea etapa este incarcarea cu freon. Se va folosi cantitatea recomandata de producatorul masinii si se va aduga cantitatea necesara de ulei, iar la final se verifica presiunea din instalatie
- dupa ce ati terminat incarcarea cu freon, recomandam si igienizarea sistemului de aer conditionat cu ozon, pentru a indeparta bacteriile din instalatia de climatizare, dar si acel miros urat care apare de multe ori atunci cand dam drumul aerul conditionat

Iata si preturile operatiunilor de incarcare cu freon, care includ curatare si vacumare, dar si completarea cu freon:

- refrigerant standard – 185 lei
- refrigerant ECO – 600 lei
- igienizare simpla – 50 lei
- refrigerant Standard

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter