Cat costa, de fapt, discurile de frana ventilate in comparatie cu cele normale

Discurile de frana sunt o componenta extrem de importanta a masinii tale, asa ca nu ar fi rau sa stii mai multe despre ele. Afla cat costa discurile de frana ventilate in comparatie cu cele normale si de ce ar trebui sa iei in considerare cumpararea unui set?

Cat costa, de fapt, discurile de frana ventilate in comparatie cu cele normale

Dupa motor, discurile de frana sunt cea mai importanta componenta a masinii tale, pentru ca acestea au grija de siguranta ta si a familiei tale. Iata de ce trebuie sa iei in considerare discurile de frana ventilate, cat costa si cu ce difera in comparatie cu cele normale.

Ce rol au discurile de frana la masina ta?

Daca inca nu stii, iti spunem ca discurile de frana sunt legate de siguranta ta, dar si a celorlalti participanti la trafic. Alaturi de etrier si placute de frana, discul de frana ajuta soferul sa opreasca masina in siguranta.

Citeste si: De cate feluri sunt discurile de frana? Iti spunem noi!

Bineinteles, materialul din care sunt confectionate discurile de frana este si el important. Discurile fabricate din materiale compozite, precum cele carbon-ceramice, sunt destinate automobilelor cu performante ridicate si pot atinge temperaturi de 1.000 de grade Celsius fara sa se strice sau sa se deformeze.

Totusi, masinile obisnuite sunt oferite cu discuri de otel, pentru ca pretul de fabricare este mai mic. Acestea nu vor rezista insa la temperaturi inalte si nu de multe ori se deformeaza, pentru ca soferii nu tin cont de racirea acestora.

Ce sunt discurile ventilate si cat costa un set

Aproape toate masinile moderne sunt echipate cu discuri de frana ventilate, adica sunt compuse din doua bucati de metal si aerul poate sa treaca printre ele. Astfel, metalul este racit mult mai bine. Sunt acele discuri mai late, care au un spatiu intre cele doua elemente.

Trasferul de energie termica se face mult mai usor in cazul discurilor ventilate, asa ca acestea nu se incing la fel de usor ca in cazul discurilor pline. Este si motivul pentru care discurile ventilate se instaleaza pe puntea fata. La masinile mai puternice, discurile ventilate se pot instala si pe puntea spate.

Cele mai bune discuri de frana in raportul calitate pret sunt cele ventilate, asa ca daca si tu vrei sa iti cumperi un set pentru masina ta trebuie sa stii ca acestea costa de la 280 de lei atunci cand vorbim despre producatori ca TRW. Totusi, pentru un model sport ca VW Golf GTI, un set de discuri de frana ventilate costa de la 1.200 de lei in sus. Daca discurile sunt si perforate, pretul ajunge la 2.600 de lei per set.

Pentru a intelege diferenta de pret, va spunem ca un set de discuri de frana standard costa de la 160 de lei, iar pretul creste in functie de producator.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter