RCA 2020. Cat costa o asigurare auto pe un an in Romania

Cat plateste un roman pentru o asigurare auto in 2020. Iata ce trebuie sa stii despre asigurari si cat costa acestea in 2020.

Cat costa o asigurare RCA in 2020

Tarifele pentru asigurarile RCA se stabilesc si in 2020 dupa aceasi criterii ca si in anul anterior deoarece tarifele anuntate de Autoritatea de Supraveghere Fiscala in luna septembrie a lui 2019 vor fi valabile pana spre finalul lui 2021. Totusi, cu toate astea preturile pentru asigurarile RCA pot diferi de la sofer la sofer.

Toate masinile care se deplaseaza pe drumurile publice din Romania trebuie sa aiba o asigurare obligatorie de raspundere civila auto (RCA). O astfel de intelegere ne scuteste de plata anumitor pagube produse intentionat sau accidentat de masina. Riscurile sunt foarte mari pentru soferii care nu detin o asigurare RCA, deoarece pe langa amenda extrem de mare putem sa ramanem si fara certificatul de inmatriculare (talon).

Cum se calculeaza in anul 2020, pretul RCA in Romania?

In Romania exista peste 15 de societati care pot emite asigurari auto. Tarifele difera la fiecare societate in parte, insa toate calculeaza tariful in functie de varsta soferului, istoricul de daune, precum si localitatea sau judetul in care este inmatriculata masina. Toti soferi pot face o verificare online inainte de a merge pentru a incheia o polita RCA.

Citeste si: Calculator impozit auto in functie de motorizare si capacitatea cilindrica pentru anul 2020

Cel mai mult au de suferit persoanele cu varsta de sub 30 de ani si fara experienta la volan, dar si cele care au provocat incidente in trecut. O asigurare pentru o masina cu o capacitate cilindrica intre 1801 si 2000 de ar putea ajunge pana la 3.000 de lei pentru tinerii de sub 30 de ani.

Preturile pentru RCA-uri sunt influentate de sistemul bonus-malus, cel care stabileste reducerea sau penalizarea pe care o poate avea un sofer. Un conducator auto poate benefica de o reducere minima de 5% si o maxima de 50%, in timp ce penalizarile sunt cuprinse intre 10 si 80%.

Pe site-ul ASF putem verifica modul in care se calculeaza o asigurare RCA, statul politei pe care o avem, dar si istoricul masinii pe care vrem o sa achizitionam in baza numarului de inmatriculare sau a seriei de caroserie.

Politistii nu iarta soferii care nu detin polite RCA si pot da amenzi de pana la 2.000 si retinerea certificatului de inmatriculare in cazuri exceptionale.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter