Cat castiga, de fapt, un sofer de tir care duce marfa la magazinele Lidl

Te intrebi cat castiga un sofer de tir care transporta marfa? Iata ce salarii au cei care lucreaza la Lidl, unul dintre cei mai mari retaileri din Romania.

Cat castiga, de fapt, un sofer de tir care duce marfa la magazinele Lidl

Lidl este unul dintre cei mai mari retaileri din Europa, prezent in 27 de tari cu peste 100 de centre logistice, responsabile cu aprovizionarea a 10.000 de magazine.  In Romania, Lidl Romania peste 250 de magazine, cinci centre logistice si peste 6000 de angajati.

 

Ce salariu are un sofer de tir care duce marfa la magazinele Lidl

Salariul unui sofer de TIR care duce marfa la magazinele Lidl porneste de la 4.000 de lei si poate ajunge la 5.000 de lei, in functie de experienta, curse si categoria de autovehicul condus.

Potrivit site-ului undelucram.ro, angajatii Lidl Romania au mai multe beneficii, printre care si asigurare privata de sanatate, asigurare de accidente, tichete de masa sau bonusuri cadou.

Chiar si in aceasta perioada de criza provocata de coronavirus, Lidl Romania a anuntat ca recrutarile raman in continuare deschise. 

 

Ce cerinte trebuie sa indeplineasca un sofer care tansporta marfa

Pentru a fi angajat, un sofer de TIR care transporta marfa trebuie sa indeplineasca cateva conditii:

- scoala de conducatori auto categoria B+C+E;
- atestat sofer profesionist transport marfa;
- fara cazier judiciar;
- fara antecedente rutiere grave (penal sau cu permis suspendat);
- 10 clase + scoala profesionala/ studii medii;
- cunostinte minime de mecanica auto;

Citeste si: Cat castiga pe luna, de fapt, un sofer angajat la STB, cu tot cu sporuri

 

Salarii soferi de TIR in Romania

Soferii de TIR sunt la mare cautare, chiar si in aceasta perioada de criza, iar salariile nu sunt deloc mici. Salariul poate porni de la 2.500 de lei pe luna.

Cei care fac transport international pot castiga mult mai mult, in functie de numarul de curse si de kilometri parcursi. Acestea pornesc de la 3.800 de lei, echivalentul a aproximativ 810 euro, si ajung la 7.000 de lei bani in mana, echivalentul a 1.500 de euro pe luna.

Prin comparatie, un sofer la Posta Romana castiga, in medie 2200 de lei, iar salariul unui sofer pe maxi taxi in jur de 3000 de lei.

Si serviciile de curierat au scos la concurs mai multe posturi de soferi. Salariul incasat de un sofer de la Fan Curier este in medie de 2500 de lei, in functie de experienta angajatilor.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter