Cat ajunge sa coste o planetara de BMW cu tot cu montaj intr-o reprezentanta

Piesele de schimb nu sunt deloc ieftine la automobilele premium, asa ca nu e de mirare ca multi soferi ce nu isi permit intretinerea masinilor, circula cu ele la limita de functionare. Iata cat ajunge sa coste o planetara de BMW cu tot cu montaj intr-o reprezentanta.

Cat ajunge sa coste o planetara de BMW cu tot cu montaj intr-o reprezentanta

Strazile din Romania sunt pline de autoturisme premium, iar marca BMW este cea mai cautata. Asta nu inseamna ca toti soferii sunt capabili sa si intretina aceste masini, pentru ca nu este asa. Piesele de schimb sunt scumpe, asa ca multi dintre cei care aleg un BMW second hand merg cu el pana la limita functionarii acestuia.

Iata cat ajunge sa coste o planetara de BMW cu tot cu montaj intr-o reprezentanta. Trebuie sa stii si acest lucru, in caz ca si tu planuiesti sa cumperi un model al producatorului german.

Ce rol are o planetara auto?

Pentru cei ce nu stiu, planetara face parte din sistemul de stransmisie al unei masini si este piesa care duce energia cinetica de la motor la roata. Planetara auto este, de fapt, un ax cardanic ce vine cu doua articulatii la capete. Mai mult, aceste capete au o miscare de cateva grade pentru a permite rotilor sa treaca peste denivelari.

Citeste si: Cat costa sa faci o asigurare CASCO la un BMW Seria 5 (F10)?

La o masina cu tractiune fata, planetarele ies din cutia de viteze, iar la o masina ce are tractiune pe puntea din spate, din cutia de viteze iese un cardan care ajunge la diferential. Din acel diferential ies si cele doua planetare, iar un capat al planetarei este in cutie sau diferential, in timp ce celalalt este un butucul fuzetei.

Planetara auto transmite o miscare de rotatie, iar pentru masinile cu tractiune fata permit o miscare mai ampla, pentru a lasa roata sa bracheze in viraje.

Daca in trecut, planetarele se foloseau doar la masinile cu tractiune fata, de la introducerea suspensiei independente, toate modelele de masini, indiferent de felul tractiunii, vin cu aceste piese.

Ce pret are o planetara de BMW daca o inlocuiesti la reprezentanta?

Mai intai, trebuie sa stii ca planetarele cedeaza! Atunci cand virezi si auzi un bocanit sau un troncanit foarte puternic, inseamna ca planetarele tale sunt pe duca.

Daca ajungi sa schimbi o planetara pentru un BMW Seria 2 Active Tourer, adica singurul model de la producatorul german care ofera tractiune fata, atunci trebuie sa stii ca pretul unei planetare ajunge undeva la 1.500 de lei. Daca mai punem in calcul si manopera, costurile de inlocuire a unei planetare se ridica la 2.000 de lei.

Pentru un model ca BMW Seria 5 (F10), preturile pot ajunge pana la 2.000 de lei, iar daca mai pui la calcul si manopera, acestea depasesc 2.700 de lei. In cazul planetarelor de pe puntea spate, preturile sunt ai mici si se ridica undeva la 700 de lei. Afla si la cati kilometri se schimba distributia la un BMW Seria 5 F10.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter