Cat a ajuns sa coste benzina si motorina, dupa instaurarea situatiei de urgenta in Romania

Starea de urgenta din Romania din cauza pandemiei de coronavirus, dar si razboiul preturilor dintre Rusia si Arabia Saudita, au scazut preturile la carburanti.

Cat a ajuns sa coste benzina si motorina

Dupa instaurarea starii de urgenta in Romania din cauza pandemiei de coronavirus, preturile carburantilor au scazut simtitor. Benzina si motorina au ajuns sa coste mai putin cu 30-40 de bani/litru. Scaderi s-au constatat si in cazul gazului lichefiat. Soferii cu GPL vor plati cu 20 de bani mai putin pe litru.

Pe langa eliminarea supraaccizei de la 1 ianuarie si decretarea starii de alerta provocata de pandemia de COVID -19, un alt factor care a dus la reducerea preturilor carburantilor este si scaderea consumului. Multi romani s-au conformat noilor reguli si evita deplasarile in aceasta perioada.

Ce pret au benzina și motorina dupa decretarea starii de urgenta

Odata cu instaurarea starii de urgenta in Romania, pretul carburantilor au coborat la 4,5 lei, iar expertii sustin ca scaderile vor continua.

Citeste si: Cel mai ieftin BMW Seria 3 vandut pe olx.ro la ora actuala

Cei mai ieftini carburanti din Bucuresti ii veti gasi la statia de pe Soseaua Alexandriei, unde benzina se comercializeaza cu 4.56 lei, in timp ce pentru motorina veti plati 4,76 lei.

Preturile sunt similare la toate benzinariile. Spre exemplu, la statia Petrom de pe bulevardul Carol I din Capitala, motorina costa 4.74 de lei, iar cel de benzina 4.9 lei/litru, noteaza ziare.com.

La Socar, statia Pitesti, un litru de benzina se comercializeaza cu 4.64 lei/litru, iar unul de motorina cu 4.84. La benzinariile OMV din Cluj veti gasi urmatoarele preturi: benzina - 4.78, motorina - 4.95.

Benzinariile Rompetrol si Mol din Capitala vand un litru de benzina cu 4.73, iar motorina cu 4.91 de lei.

Cei de la Lukoil ofera reduceri similare. Cei care isi alimenteaza masinile de la Lukoil vor plati 4.67 lei pentru un litru de motorina, si 4.87 de lei pentru cel de motorina.

Soferii vor simti schimbarile din plin in buzunare. Daca la inceputul anului plateau pentru un plin de motorina in jur de 215 de lei, acum vor plati aproximativ 190 de lei.

Starea de urgenta: se pot plafona preturile la carburanti

Conform profit.ro, de la inceputul anului, romanii platesc cu peste 20% pentru benzina si motorina. In acest context, expertii anticipeaza ieftinirea pretului carburantilor de cel putin 50 de bani/litru.

Trebuie precizat insa si faptul ca decretul semnat de Klaus Iohannis prin care se instituie starea de urgenta in Romania timp de 30 de zile, pentru a preveni raspandirea de COVID-19, prevede si posibilitatea plafonarii pretului carburantilor. Acesta va fi stabilit pe media ultimelor trei luni.

Puteti consulta preturile pentru benzina, motorina, dar si statiile pentru incarcare a masinilor electrice pe Monitorul Preturilor, lansat de Consiliul Concurentei in 2019.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter