Care sunt, de fapt, principalele piese care pica la o Skoda Superb 3 (B8)

Skoda Superb 3 (III) B8 ramane o masina preferata de multi romani. Dupa ce am vorbit de distributia acestui model si la cati kilometri cedeaza, am decis sa vorbim si despre piesele care cedeaza, in timp, la acest model.

Care sunt principalele piese care pica la o Skoda Superb 3 (B8)

Superb este un model Skoda foarte popular in Romania, bineinteles dupa arhicunoscuta Octavia. Skoda Superb 3 (III) este o masina pe care clientii romani o adora, insa, tot acestia raporteaza pe forumuri diverse probleme pe care le intampina dupa ce au cumparat un exemplar.

Superb III (B8), cea de-a treia generatie produsa de Skoda

Pentru inceput, trebuie sa aflam cate ceva despre cea de-a treia generatie Superb, cunoscuta si ca B8. Daca prima generatie Superb a fost lansata in anul 2001, iar a doua in anul 2008, cea de-a treia generatie Skoda Superb a sosit in anul 2015 si foloseste platforma MQB dezvoltata de grupul Volkswagen.

Citeste si: La cati kilometri se rupe, de fapt, distributia masinilor Volkswagen: Golf, Passat sau Jetta

In anul 2019, Skoda Superb a primit si un facelift ce a adus faruri LED Matrix, dar si o versiune plug-in hybrid care foloseste un motor pe benzina de 1.4 litri si un motor electric, oferind o autonomie de 55 km.

La cati km cedeaza distributia unei Skoda Superb III (B8)

Trebuie sa mentionam si la cati kilometri cedeaza distributia unei Skoda Superb (B8), deoarece toti viitorii clienti trebuie sa stie. Ei bine, versiunile ce folosesc un motor diesel vor avea nevoie de un schimb de distributie dupa 120.000 de kilometri rulati.

Pentru cei ce folosesc un motor pe benzina, vestile nu sunt atat de bune deoarece acestia vor trebui sa schimbe distributia dupa 60.000-80.000 de kilometri rulati.

Ce piese cedeaza la o Skoda Superb 3 (B8)?

Am ajuns si la piesele care cedeaza la modelul Skoda Superb III (B8). Incepem cu o problema destul de grava semnalata de mai multi proprietari in Romania, dar si peste hotare. Multi dintre clientii Skoda Superb si-au gasit portbagajul deschis in parcare.

Este vorba de modelele ce au ca dotare portbagajul electric. Nu este vorba de o fortare sau spargere, portbagajul pur si simplu se deschide in mers sau cand masina este parcata.

O alta problema raportata este blocarea sistemului multimedia, insa acest lucru nu apare doar la modelul Superb 3, ci este o problema generala a modelelor VW si Skoda.

Mult mai multi clienti s-au plans de uzura prematura a placutelor si discurilor de frana. Insa, inca o data venim cu o lamurire ca nu este o problema a modelului Superb, ci a pieselor folosite de grupul Volkswagen.

Sistemul KESSY SAU Keyless Entry utilizat pe Skoda Superb, a fost si el raportat de anumiti proprietari care au ramas fara masini. Totusi, nu putem sa vorbim despre foarte multe cazuri, asa ca punem sub semnul intrebarii acest defect.

Consumul de ulei si antigel este raportat de majoritatea clientilor, asa ca nu mai este o noutate.

Ventilatorul de clima este raportat de anumiti clienti din Marea Britanie, deoarece modelele diesel au o vibratie/rezonanta atunci cand se porneste motorul si acesta este rece. Dupa ce se incalzeste, vibratia dispare.

Desi nu o sa va vina sa credeti, racleta de curatare a parbrizului inghetat a adus si ea cateva batai de cap clientilor, deoarece acestia si-au zgariat geamul.

O alta problema raportata de clienti este oprirea motorului in mers sau imposibilitatea de a porni masina. Desi alti anumiti cumparatori au spus ca motorul si-a revenit miraculos, cu toate ca nu au putut identifica problema la dealer, altora li s-a schimbat, pe garantie, calculatorul care comanda pompa de motorina din rezervor.

Farurile masinii au aratat si ele ceva probleme, insa producatorul a intervenit cu un update si se pare ca problema s-a rezolvat.

Cam acestea sunt problemele raportate de clientii Skoda Superb 3! Daca ai intampinat altele pe care nu le-am mentionat, te invitam sa ni le spui.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter