Care sunt cele 5 lucruri la care sa fii atent daca ti se inunda masina

O masina inundata este un cosmar pentru orice sofer, insa daca o sa tii cont de aceste 5 sfaturi, daunele provocate nu o sa fie chiar atat de mari. Iata care sunt cele 5 lucruri la care trebuie sa fii atent daca ti se inunda masina.

Care sunt cele 5 lucruri la care sa fii atent daca ti se inunda masina

Se poate intampla oricui, pentru ca stim foarte bine care este starea canalizarilor in marile orase din Romania. La o ploaie mai serioasa, canalizarea refuleaza, iar strazile se inunda. Tocmai din acest motiv, iti aratam care sunt cele 5 lucruri la care trebuie sa fii atent daca ti se inunda masina.

Ce acopera o asigurare CASCO la o masina?

Inainte de a vorbi despre daune si despre cum sa eviti acele pericole, o sa iti spune niste lucruri pe care trebuie sa le stii despre asigurarea CASCO. Daca decizi sa iti faci o asigurare CASCO la masina, atunci avariile produse de evenimente naturale sunt acoperite.

Citeste si: Cat costa sa faci o asigurare CASCO la un BMW Seria 5 (F10)?

Pe scurt, Polita CASCO acopera avariile produse automobilelor de furtuni, aluviuni, ploi torentiale, inundatii, grindina, daunele provocate de stratul de zapada sau gheata care poate sa cada pe masina, alunecari de teren sau cutremure.

Daca nu ai fost atent si te-ai aventurat cu masina intr-o apa cu adancime mare, polita CASCO va acoperi si daunele cauzate de apa la motor. Suma asigurata se stabileste ca valoare reala a autovehiculului la momentul asigurarii, dar se reintregeste automat dupa fiecare despagubire.

5 sfaturi pentru soferii carora li se inunda masina

Desi avem prognoze meteo din ce in ce mai exacte, se poate intampla ca o furtuna neasteptata sa aduca o cantitate de ploaie mai mare decat de obicei. Drept urmare, strazile se inunda si multi dintre noi ar putea ramane blocati cu masina in apa. Iata ce trebuie sa faci daca ti se inunda masina.

In primul rand, nu porni automobilul, pentru ca acesta foloseste electricitate si aceasta nu merge chiar mana in mana cu apa. Totodata, apa intra in tevile de esapament, iar atunci cand pornesti motorul, pagubele o sa fie si mai mari. Cel mai sigur este sa pui masina pe o platforma si sa o duci la service.

Verifica nivelul apei, iar daca aceasta a intrat dea in masina ta, ar fi bine sa te ocupi de uscarea interiorului. Daca au fost si aluviuni, trebuie neaparat sa verifi starea motorului si sa vezi daca nu cumva compartimentul motor este plin cu noroi. Daca nivelul a fost sub nivelul pragurilor, atunci totul va fi in regula.

Daca apa a patruns in interiorul masinii tale, ai grija ca acesta sa se usuce corespunzator. Curata si covorasele sau husele scaunelor daca este cazul. Nu uita ca mucegaiul poate aparea oricand, iar umezeala este cel mai mare dusman al interiorului unei masini.

Atunci cand ai gasit masina inundata, este necesar sa o verifici temeinic la un service auto. Verifica uleiul, filtrele de aer, dar si lichidului de frana, sistemul de alimentare sau servodirectia. Este necesar ca aceste lichide sa nu fie contaminate cu apa, iar daca s-a intamplat acest lucru neaparat trebuie inlocuite.

Ultimul sfat pe care ti-l dam este sa contactezi compania de asigurari, asta in cazul in care pagubele sunt acoperite de aceasta.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter