Care este primul lucru pe care trebuie sa-l montezi pe un BMW sau Audi, indiferent daca iei masina de noua, ori second hand

De fiecare data cand cumparam o masina noua sau second hand, ne lovim de acelasi lucru atunci cand vine vorba de furturi. Care este primul lucru pe care trebuie sa-l montezi pe un BMW, Mercedes-Benz sau Audi atunci cand iti cumperi un astfel de automobil?

Care este primul lucru pe care trebuie sa-l montezi pe un BMW sau Audi, indiferent daca iei masina de noua, ori second hand

Romanii iubesc automobilele, iar pe lista lor se numara automobile produse de companii ca Audi, BMW sau Mercedes-Benz. Totusi, toti cei care isi cumpara o masina noua sau second hand nu trebuie sa uite de un lucru pe care sa il monteze pe automobile lor, odata ce le-au achizitionat.

Care sunt cele mai furate obiecte de pe o masina?

Majoritatea dintre voi stiu ca o masina noua sau second hand ajunge repede in vizorul oricarui hot, iar modelele produse de producatori ca Audi, BMW sau Mercedes-Benz sunt si mai „valoroase” in ochii acestora.

Citeste si: Care sunt marcile preferate de hotii de masini in Romania? Va spunem noi!

Cele mai furate obiecte furate de pe o masina sunt, bineinteles, oglinzile retrovizoare exterioare. Chiar daca unii soferi sau unele soferite nu se prea sinchisesc sa se uite in oglinzile exterioare, pentru 99.9% dintre soferi ele raman extrem de folositoare.

O sa spuneti ca noile masini ofera sisteme de siguranta cum ar fi „Lane Assist” de la Mercedes-Benz, o tehnologie care are grija de unghiul mort al soferului si il anunta ori de cate ori se apropie o masina sau trimite semnale auditive atunci cand acesta se angajeaza intr-o depasire si nu este atent.

Ce putem face pentru a evita furtul oglinzilor exterioare?

Bineinteles, trebuie sa ne ferim de hoti in orice fel, asa ca cea mai la indemana solutie este inscriptionarea oglinzilor. Deoarece numarul hotilor care fura oglinzi este mare, la fel este si numarul companiilor care ofera servicii de inscriptionare.

Puteti alege sa va duceti dumneavoastra la sediul acestor firme, dar trebuie sa stiti ca preturile incep de undeva de la 100 de lei per set.

Totusi, pentru cei mai lenesi exista firme care se deplaseaza la domiciliul clientului si ii ofera serviciul de inscriptionare. Desigur, veti plati un pic mai mult, insa ce nu fac unele persoane pentru propriul confort?

Cum se inscriptioneaza o oglinda retrovizoare exterioara si cat costa?

Procedeul prin care se inscriptioneaza oglinzile auto este ireversibil, asa ca fiti atenti ce alegeti sa scrieti pe ele. Conform celor din domeniul in procedeul de inscriptionare suprafata sticlei este efectiv topita, iar apoi este adaugat un strat alb semitransparent.

Pentru ca este un procedeu chimic, aceasta procedura este ireversibila si nu veti mai putea reface luciul oglinzii.

Vestea buna este ca acest procedeu se executa pe loc si nu este nevoie sa demontati oglinzile.

Odata ce ati rezolvat aceasta chestiune si ati inscriptionat oglinzile, va fi destul de greu ca acestea sa mai fie furate. Nu spunem ca va fi si imposibil, pentru ca nu este asa si poate veti mai ramane fara oglinzi, insa trebuie sa intelegeti ca hotilor le va fi foarte greu sa le vanda mai departe. Iata care sunt si zonele cele mai periculoase din Bucuresti, unde poti avea de-a face cu hotii!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CARE SUNT MASINILE CU CELE MAI MARI GARANTII?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter