Care este perioada in care soseaua Transfagarasan este deschisa circulatiei auto

De 46 de ani, Transfagarasanul ii fascineaza pe toti cei care ajung aici. Si daca pana acum nu ati vizitat cel mai spectaculos drum al Romaniei, ar trebui sa il adaugati pe lista voastra, mai ales ca se deschide oficial pe 1 iulie 2020.

Care este perioada in care soseaua Transfagarasan este deschisa circulatiei auto

Asadar mai sunt doar cateva zile pana cand romanii se pot bucura de cel mai spectaculos drum al Romaniei. Circulatia se deschide complet pe 1 iulie.

Program Transfagarasan 2020

Conform transfagaras.net, drumul este deschis circulatiei publice pe tot parcursul anului pe urmatoarele portiuni:

- Jud. Arges - din localitatea Bascov pana la Piscu Negru (km. 104);
- Jud. Sibiu - de la intersectia DN 1 cu DN 7C (km. 151 + 955) pana la Cabana Balea Cascada (km. 130+800).

Drumul este inchis pe o portiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna si primavara, din cauza pericolului de avalanse, caderi de stanci, alunecari de teren. Soseaua ajunge la altitudinea maxima de 2042 metri la Balea Lac. 

Informatii privind restrictiile de pe Transfagarasan gasiti si pe pagina de Facebook Transfagarasan DN7C.

 

Transfagarasanul, cel mai frumos drum din Romania

Construit intre anii 1970 si 1974 la initiativa lui Nicolae Ceausescu, Transfagarasanul leaga Muntenua de Transilvania, strabatand Muntii Fagaras, cei mai inalti din Romania.

In ceea ce priveste altitudinea, Transfagarasanul se situeaza pe locul al doilea in clasamentul soselelor, dupa Transalpina.

Citeste si: Un sofer a plonjat 10 metri cu masina intr-o rapa, pe Transfagarasan

Jurnalistii de la CarsRoute au desemenat Transfagarasanul ca fiind cel mai spectaculos drum din lume, in functie de cat de complicat este traseul, numarul de viraje si liniile de viteza si, nu in ultimul rand, peisajul care te lasa fara cuvinte. Transfagarasanul a fost numit cel mai bun drum din lume si de realizatorii emisiunii Top Gear.

DN 7C masoara 151 kilometri si porneste din comuna Bascov, judetul Arges si se termina la intersectia cu drumul DN1 dintre Sibiu si Brasov, in apropierea comunei Cartisoara.

Transfagarasanul se bucura astfel de o popularitate extrem de mare printre turistii care viziteaza tara noastra si nu numai. Printre obiectivele turistice care se pot vizita traversand Transfagarasanul se numara lacul glaciar Balea, cascada Balea, cetatea Poenari sau barajul Vidraru.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter