Care este diferenta dintre cele doua cutii automate de la BMW: cea sport si cea normala

Daca iti plac automobilele produse de BMW, atunci sigur trebuie sa fi auzit si despre cutia automata Steptronic sport. Totusi, nu multi soferi stiu care sunt diferentele atunci cand o comparam cu o cutie automata normala. Iata ce trebuie sa stii!

Care este diferenta dintre cele doua cutii automate de la BMW: cea sport si cea normala

BMW produce unele dintre cele mai populare automobile, asa ca sunt foarte multi soferi pasionati de aceasta marca. Totusi, nu multi stiu ce ofera, de fapt, o cutie automata Steptronic sport. Cu ce este aceasta diferita fata de una normala? Iata ce trebuie sa stie orice sofer!

Ce este si cand a aparut Steptronic?

Steptronic reprezinta o functie de schimb manual oferit pe o transmisie automata. Aceasta transmisie a fost construita de ZF bazata pe un design BMW, in anul 1996. Cutia de viteze poate fi controlata utilizand schimbatorul sau padelele aflate in spatele volanului.

Citeste si: Ce inseamna Electronic Damper Control (EDC) si la ce foloseste pe masinile BMW

Pentru a putea utiliza functia manuala a cutiei automate de la BMW, trebuie sa selectati modul M/S (Manual/Sport). Dupa ce ati facut acest lucru puteti selecta treptele de viteza impingand schimbatorul in fata sau in spate. Daca doriti sa aveti mainile pe volan, trebuie sa selectati vitezele utilizand padelele pozitionate in spatele volanului.

Diferenta dintre Tiptronic si Steptronic este ca cea din urma nu permite soferului sa treaca complet pe modul manual. Computerul de bord monitorizeaza constant masina si poate actiona automat daca rotile motoare derapeaza, daca masina coboara o panta fara sa se apese pedala de acceleratie, daca viteza scade imediat, daca este detectata o defectiune la ECU sau daca este detectata o defectiune la cutia de viteze.

Mai mult, Steptronic se poate adapta la stilul de condus al soferului si il poate memora pentru a ajusta in mod automat transmisia la stilul persoanei care o conduce.

Care este diferenta intre cele doua tipuri de transmisie, sport si normala?

In primul rand, trebuie sa intelegem faptul ca aceasta transmisie este mult mai eficienta decat o cutie manuala, chiar si cand aceasta se afla in mainile unui sofer experimentat.

Transmisia Steptronic este disponibila pe majoritatea modelelor BMW, iar cei ce vor versiunea Steptronic sport trebuie sa stie ca masina lor va fi echipata si cu padelele pozitionate in spatele volanului.

Totusi, daca nu vreti sa optati pentru transmisia Steptronic, puteti alege o cutie de viteze manuala. Cu toate ca o cutie de viteze manuala ofera un mai bun control in conditii grele de drum, recunoastem faptul ca aceste transmisii automate sunt mult mai comode atunci cand conducem intr-un oras aglomerat, la o ora de varf. Cutiile automate au devenit atat foarte avansate si confortul soferului creste considerabil. Daca o sa iti cumperi un automobil de la BMW, nu uita care este primul lucru pe care trebuie sa-l montezi, indiferent daca iei masina de noua, ori second hand! In caz ca vrei sa afli mai multe despre modelele BMW, poti citi si ce este optiunea Connected Drive.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter