Cum arata, de fapt, noul model de declaratie pentru parasirea localitatii din 15 mai

Dupa cum bine stiti, Romania intra in starea de alerta din 15 mai, asa ca masurile aplicate in starea de urgenta se schimba. Iata cum arata noua declaratie pentru parasirea localitatii.

Care este, de fapt, noul model de declaratie pentru parasirea localitatii din 15 mai

Starea de urgenta se schimba din 15 mai cu o stare de alerta, asa ca masurile adoptate de autoritati timp de aproape 2 luni se mai relaxeaza. Totusi, pentru a parasi localitatea vom avea nevoie de o noua declaratie.

In ce conditii putem parasi localitatea dupa 15 mai 2020

Trebuie sa stiti ca nu vom putea parasi foarte usor localitatea dupa 15 mai, asa ca vom avea nevoie sa stim motivele pentru care autoritatile ne permit sa facem acest lucru:

- in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;
- in scop umanitar sau de voluntariat;
- realizarea de activitati agricole;
- pentru comercializarea de produse agroalimentare de catre producatorii agricoli;
- ingrijirea sau administrarea unei proprietati din alta localitate;
- eliberarea de documente necesare pentru obtinerea unor drepturi;
- participarea la programe sau proceduri in centrele de tratament;
- din alte motive justificate, precum: − ingrijirea/insotirea copiilor/membrilor de familie; − ingrijirea unei rude/afin sau persoana aflata in intretinere; − asistența persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati; − deces al unui membru de familie.
- asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;
- activitati recreativ-sportive individuale desfasurate in aer liber (ciclism, drumetie, alergare, canotaj, alpinism, vanatoare, pescuit si altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
- participarea la evenimente familiale, cu un numar limitat de persoane si respectarea regulilor de distanțare sociala;
- pentru achizitia, service-ul, efectuarea ITP sau alte operatiuni de intretinere a vehiculelor, activitati care nu pot fi efectuate in localitatea de domiciliu.

Starea de alerta va fi instituita in Romania pe o perioada de 30 de zile, iar declaratia va fi folosita de toate persoanele care se deplaseaza in afara localitatii, in interes personal, dar si profesional. Puteti descarca noul model de declaratie in galeria foto!

Citeste si: Noi reguli pentru romanii care se intorc in tara! Ce trebuie sa prezinte la vama

Dupa cum ati citit, lista de activitati este destul de mare, asa ca ne asteptam ca foarte multe persoane sa iasa din orasele in care au stat „captivi” timp de aproape 2 luni. Pentru cei ce vor folosi un model Logan cu GPL din fabrica, iata ce probleme risca sa aiba acest automobil. Daca vreti sa cumparati neaparat o masina second hand in acest weekend, iata care sunt top 10 cele mai ieftine automobile cu un pret sub 5.000 de euro!

Din 15 mai putem iesi din case fara declaratii pe proprie raspundere

Lucrul care o sa bucure toti romanii este ca din 15 mai vom putea iesi din case fara declaratii pe proprie raspundere, dar va trebui sa evitam grupurile mai mari de 3 persoane care nu apartin aceleiasi familii.

Vom putea merge din nou in parcuri, bineinteles, cu respectarea masurilor de protectie. Conform autoritatilor, locurile de joaca nu se vor redeschide inca.

Totusi, daca numarul cazurilor celor infectati cu noul tip de coronavirus (Covid-19) va creste, autoritatile vor fi nevoite sa adopte din nou masurile din starea de urgenta.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter