Care este, de fapt, legatura dintre cars on the web si adesa.eu?

De multe ori ati auzit de site-ul adesa.eu, dar si de cars on the web. Totusi, nu multi dintre voi stiu care este, de fapt, legatura dintre carsontheweb.com si binecunoscutul site de licitatii adesa.eu.

Care este, de fapt, legatura dintre cars on the web si adesa.eu?

Daca ai auzit de carsontheweb.com si adesa.eu, sigur te-ai intrebat care este legatura dintre cele doua site-uri. Ei bine, am decis sa clarificam acest lucru si sa va informam un pic despre istoria celor doua platforme.

Cand a fost fondat cars on the web?

Anul 2004 a reprezentat si anul in care a fost fondata platforma cars on the web (COTW / CarsOnTheWeb), iar acest lucru s-a intamplat in Belgia. Primul vehicul a fost vandut pe aceasta platforma in luna decembrie a aceluiasi an.

Citeste si: De ce sa nu cumperi niciodata masini executate silit. Ce se intampla cu ele inainte sa fie scoase la licitatie

In anul 2005, mai exact luna ianuarie, a fost organizata si prima licitatie online. Anul 2006 a adus si o versiune in limba germana a binecunoscutei platforme, in timp ce in 2007 au fost lansate CarsOnTheWeb Franta si Italia.

Anul 2008 a adus si vanzarea masinii cu numarul 10.000, iar compania intra si pe piata din Olanda. In anul 2012, se vinde si masina cu numarul 15.000 la o licitatie, iar in acelasi an vanzarile totale de vehicule ating cifra de 28.000.

La 10 ani de la fondarea companiei, COTW vinde si automobilul cu numarul 30.000 la o licitatie. In anul 2015, compania vinde la licitatie primele vehicule din zona balcanica.

In anul 2016, Vortex Capital Partners si ABN AMRO Participaties devin actionari majoritari la carsontheweb.com.

In 2017, se vinde si masina cu numarul 42.000 pe platforma, iar aplicatia pentru telefoanele mobile este lansata. Tot in acel an COTW cumpara gwliste.de. In 2019, KAR Global cumpara COTW, pentru aproximativ 91 milioane de euro cash si alte 65 milioane de euro care vor fi platit pe o perioada de timp specificata de companie.

Intrarea Adesa pe piata din Europa

Adesa era un brand foarte cunoscut pe piata din America si Marea Britanie in momentul in care KAR Global a cumparat carsontheweb.com. Drept urmare, platforma auto a fost si poarta de intrare a brandului Adesa in Europa.

Acum un an, carsontheweb.com a devenit adesa.eu, iar platforma s-a extins si in tari precum Belgia, Franta, Germania, Italia, Olanda si Spania.

Pentru cei ce inca nu stiu, pe adesa.eu ai posibilitatea de a cumpara automobile daca detii o companie, pentru ca doar persoanele juridice se pot inscrie. Primul pas este sa completezi datele legate de Codul de Identificare Fiscala (CIF), care atesta faptul ca esti platitor de TVA.

Dupa aceea, lucrurile sunt destul de clare si poti participa la licitatii online. Daca ai cumparat un un automobil, plata integrala se va face in 48 de ore de la castigarea licitatie.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter