Care este cel mai bun sistem audio pe masini: Bang & Olufsen, Harman Kardon, Bowers & Wilkins sau Burmester?

Atunci cand vorbim despre un sistem audio, toti soferii vor sa aiba ce este mai bun. Dar totusi, care este cel mai bun sistem audio pe masini? Cele produse de Bang & Olufsen, Harman Kardon, Bowers & Wilkins sau Burmester?

Care este cel mai bun sistem audio pe masini: Bang & Olufsen, Harman Kardon, Bowers & Wilkins sau Burmester

Daca esti sofer si ne spui ca nu iti place sa ai un sistem audio foarte bun pe masina, nu o sa te credem. Muzica ne face sa ne simtim bine la volan si orice sofer isi doreste sa aiba un sistem audio bun pe masina, pentru a asculta melodiile care-i plac.

Totusi, producatorii ofera diverse branduri de sisteme audio pe masini, dar oare care este cel mai bun? Cele produse de Bang & Olufsen, Harman Kardon, Bowers & Wilkins sau Burmester?

Bang & Olufsen

Bang & Olufsen (B&O) este o companie daneza, specializata in sisteme audio de calitate, iar gama lor nu se rezuma doar la masini.

Citeste si: Afla care sunt cele mai rafinate sisteme audio optionale pentru o masina

Compania a fost fondata in anul 1925, de Peter Bang si Svend Olufsen, atunci cand au produs un radio care sa functioneze cu curent alternativ. La vremea aceea, produsul celor de la Bang & Olufsen a fost extrem de important, deoarece aproape toate modelele de radio functionau pe baterii.

In anul 2005, Bang & Olufsen a inceput sa lucreze cu marci auto, pentru a oferi sistem audio de inalta calitate. Asadar, daca vreti sa comandati un sistem audio Bang & Olufsen pentru masina dumneavoastra, va trebui sa cumparati o masina de la Aston Martin, Audi, Bentley, Ford sau Lamborghini.

In anul 2015, Harman International Industries (care mai tarziu a devenit o ramura a companiei Samsung) a cumparat Bang & Olufsen Automotive, divizia companiei care se ocupa cu producerea de sisteme audio pentru masini.

Harman Kardon

Harman Kardon este o divizie a companiei Harman International Industries, exact aceea care a cumparat Bang & Olufsen Automotive, si care apartine de Samsung Electronics.

Istoria celor de la Harman Kardon incepe in anul 1950, cand Sidney Harman, la vremea aceea general manager al David Bogen Company, si Bernard Kardon (care lucra la aceeasi companie), se vad nevoiti sa renunte la slujbele lor din cauza schimbarilor la nivel de management.

In anul 1953, cu o investitie de $5,000 de fiecare, Sidney Harman si Bernard Kardon, au fondat Harman Kardon Company. Cei doi au produs unele dintre primele si cele mai bune sisteme audio. Totusi, anul 1956 a insemnat si retragerea lui Bernard Kardon, care a vandut partea sa din companie lui Sidney Harman.

Sidney Harman a continuat afacerea, iar Harman Kardon a devenit unul dintre liderii de pe piata de produse Hi-Fi.

Cu toate ca Bang & Olufsen ofera sisteme audio pentru cateva marci de automobile, cand vorbim despre Harman Kardon, lucrurile stau altfel.

Harman Kardon ofera sisteme audio pentru 24 de marci auto: Alfa Romeo, BMW, Chrysler, Citroen, Dodge, Ferrari, Ford, Genesis, Hyundai, JAC, Jeep, Kia, Lexus, Lincoln, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Peugeot, Smart, SsangYong, Subaru, Tata, Toyota si Volvo.

Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins sau B&W este o companie britanica ce produce sisteme audio cunoscute pentru calitatea lor. Fondata in anul 1966 de John Bower la Worthing, West Sussex, compania detine si alte branduri ce produc sisteme audio, cum ar fi Rotel si Classé.

In anul 2007, Bowers & Wilkins a inceput un parteneriat cu Jaguar pentru a dezvolta sisteme audio de inalta clasa, pentru modelele producatorului britanic de automobile.

Calitatea si-a spus cuvantul, asa ca Bowers & Wilkins a atras si alti producatori de automobile pentru a folosi sistemele lor audio: Maserati, Volvo, Polestar si BMW.

Burmester

Burmester Audiosteme GmbH este o companie Germana ce produce sisteme audio de inalta calitate pentru automobile. Compania a fost fondata in anul 1977 de muzicianul si inginerul Dieter Burmester (1946-2015).

Compania a luat nastere dintr-o nevoie, pentru ca functionarea proasta a unui preamplificator l-a facut pe Burmester sa construiasca de la zero unu, asa a luat nastere Burmester 777.

In anul 2005, Burmester Automotive a fost fondata, pentru a construi sisteme audio de inalta calitate pentru automobile. Ca si clienti, mentionam Porsche, Bugatti sau Mercedes-Benz.

Care este cel mai bun sistem audio oferit pe masini?

Cand vorbim despre calitate, este greu sa spunem care este cel mai bun sistem audio, pentru ca toti acesti producatori au tehnologie de inalta clasa. O solutie trebuia sa gasim, asa ca am analizat preturile pentru care aceste sistem audio sunt vandute, atunci cand cumperi o masina.

Iata ce am aflat, care sunt cele mai scumpe sistem audio oferite pe masini:
- Burmester 3D high-end Surround Sound System (Porsche Panamera) – 5.331 euro
- Bang & Olufsen Advanced Sound System 3D (Audi A8) – 6.500 euro
- Burmester High-End 3D Surround Sound System (Mercedes-Benz Clasa S) – 7.500 euro
- Bowers & Wilkins Sensus Connect Infotainment System (Volvo S90) – 3.940 euro
- Bower & Wilkins Diamond Surround Sound System (BMW Seria 7) – 5.850 euro

Am selectat cele mai scumpe automobile si acestea sunt preturile pentru sistemele audio oferite. Nu spunem ca scump inseamna neaparat cel mai bun, pentru ca gusturile fiecaruia difera.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter