Cand se reia, de fapt, examinarea pentru obtinerea permisului auto. Ce se intampla cu dosarele expirate

Dupa cum bine stiti, pe perioada starii de urgenta a fost suspendata si sustinerea probei practice pentru obtinerea permisului de conducere. Iata cum au fost programati acum cursantii si cand vor avea loc examinarile.

Cand se reia, de fapt, examinarea pentru obtinerea permisului auto. Ce se intampla cu dosarele expirate

Perioada starii de urgenta a insemnat si suspendarea probei practice pentru cei ce voiau sa obtina permisul de conducere. Totusi, suntem acum in starea de alerta, asa ca autoritatile au facut anuntul despre examinarile ce vor avea loc.

Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor a nuntat ca activitatea de examinare se va relua treptat.

Cum te poti programa la examenul auto in starea de alerta

Pentru cursantii al caror dosar de scolarizare a expirat in perioada 16.03 – 17.05.2020 si care au avut o programare prealabila in sistem la proba practica, se va efectua prin intermediul scolilor de conducatori auto, cu informarea acestora.

Citeste si: Cum trebuie sa procedezi, de fapt, atunci cand iesi din localitate in timpul starii de alerta. Cum trebuie sa comunici cu politistii de la Rutiera

Programarea cursantilor al caror dosar a expirat ulterior datei de 18.05.2020 se face din oficiu, de catre serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, cu informarea acestora.

Din ce data se reia activitatea de examinare la proba practica si teoretica?

Activitatea de examinare la proba practica se reia din data de 2.06.2020. Atunci cand vor fi finalizate examenele pentru candidatii al caror dosar de scolarizare expira intre 16.03-18.05.2020 si care aveau o programare, se va demara examinarea practica pentru cei al caror dosar a expirat dupa 18.05.2020.

In functie de numarul de condidati examinati, reluarea activitatii de examinare la proba teoretica se va relua din data de 15.06.2020/22.06.2020, iar aceasta decizie va fi postata pe site-ul Institutiei Prefectului.

Asadar, usor usor totul revine la normal si activitatile de examinare pentru obtinerea permiselor de conducere se va relua treptat. Iata si cat costa scoala de soferi in anul 2020!

Ce masuri se iau pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus (Covid-19)?

In primul rand, atat candidatii cat si examinatorii vor purta mastile de protectie. Mai mult, se va scana temperatura corporala si in cazul in care aceasta depaseste 37.2 grade Celsius, se va interzice sustinerea examenului.

Distantarea sociala va fi si ea respectata, asa ca la sustinerea probei practice pentru obtinerea permisului de conducere, cursantii vor sta la cel putin 1.5 metri distanta.

Se recomanda evitarea prezentarii la locul de intalnire a candidatilor cu insotitori cum ar fi familia, rude, prieteni, iar accesul va fi permis doar candidatului si instructorului auto.

Valabilitatea documentelor emise de DRPCIV pe perioada starii de alerta

Ei bine, se va mentine valabilitatea documentelor care au fost emise de serviciile publice comunitare permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor pe perioada starii de alerta.

Mai mult, mai exista o perioada de inca 90 de zile de la data incetarii starii de urgenta, asa ca veti avea destul timp pentru a rezolva totul.

Tot pentru aceasta perioada se mentine si valabilitatea documentelor ce tin de operatiunile de inmatriculare sau transcriere pri npreschimbare a permisului de conducere obtinute de solicitanti la alte entitari. Iata si ce acte sunt necesare pentru inmatricularea auto si cum trebuie sa arate dosarul complet cu documente in 2020!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter