Cand se monteaza, de fapt, cauciucurile de iarna in 2020?

Cand se monteaza, de fapt, cauciucurile de iarna in 2020?

De fiecare cand vine sezonul rece, exista dileme printre soferi, asa ca ne-am gandit ca e bine sa stie toata lumea cand este mai bine sa faci schimbul periodic de anvelope. Iata cand se monteaza cauciucurile de iarna in 2020!

Anvelopele de iarna sunt cele care au grija de siguranta ta in anotimpul rece, asa ca este bine sa respecti toate recomandarile producatorilor de cauciucuri. Iata cand se monteaza anvelopele de iarna in 2020 si ce trebuie sa stii despre ele.

Cand se folosesc anvelopele all season?

Daca nu crezi ca e cazul sa folosesti si tu anvelope all season, o sa iti spunem cand se folosesc, de fapt, aceste cauciucuri. Ce trebuie sa stii s cand se recomanda folosirea lor.

Citeste si: Cum si unde se citeste DOT-ul de pe anvelope

Conform producatorilor, daca obisnuiesti sa conduci masina in oras, mai putin de 6.000 de km pe an, atunci ar trebui sa iei in calcul acest tip de anvelope. Totodata, stilul de condus calm te va ajuta sa faci o economie de bani.

In cazul in care conduci peste 6.000 de km pe an si trebuie sa iesi din oras, ai si un stil de condus sportiv sau mai solicitant pentru masina, atunci este clar ca trebuie sa optezi pentru anvelopele de iarna.

Gandeste-te si la siguranta ta, dar si la faptul ca folosesti anvelope speciale pentru sezonul rece! In acelasi timp, vei avea grija si de anvelopele de vara! Nu uita, depoziteaza anvelopele de vara la un hotel de anvelope, pentru a avea grija ca sunt pastrate in conditii optime.

Cand se monteaza anvelopele de iarna in 2020

Orice sofer trebuie sa stie cand se monteaza cauciucurile de iarna, asa ca trebuie sa stii si tu, pentru ca daca nu o faci te expui la anumite pericole. Anvelopele de vara ofera o aderenta buna atunci cand temperaturile depasesc 7 grade Celsius.

Foarte important este si faptul ca ne raportam si la temperatura din timpul noptii, asa ca daca mercurul termometrelor scade sub aceasta cifra, atunci trebuie sa montam anvelopele de iarna!

Materialul folosit pentru productia de anvelope de iarna este unul de esenta moale, iar designul este conceput special pentru a adera la suprafata de rulare de pe timpul sezonului rece. Blocurile ce formeaza profilul cauciucurilor sunt pozitionate la distanta mai mare si sunt mai inalte, iar prin elasticitatea marita vor imbunatati si aderenta pe care o are masina.

Asadar, daca esti sofer si vrei sa stii cand trebuie sa iti montezi anvelopele de iarna pe masina, o sa iti spunem ca o poti face atunci cand temperatura de afara a scazut sub 7 grade sau atunci cand carosabilul este acoperit cu zapada, gheata ori polei.

VIDEOCLIPUL ZILEI