Cand se monteaza anvelopele de iarna, cat costa acest lucru si ce amenda riscam daca nu le avem

Anvelope iarna montare

Iarna si-a facut aparitia in Bucuresti, dar si in mai multe orase importante din tara si cu toate ca meteorologii au anuntat ca vor fi averse importante de zapada, multi soferi au fost luati prin surprindere si au format cozi immense la vulcanizare pentru a trece rapid pe cauciurile de iarna. Soferii nu au fost singurii care au fost surprinsi de zapada, acest lucru s-a intamplat si in randul autoritatilor, dar nu ne mai mira deja.

Codul Rutier nu anunta o data anume la care trebuie sa avem obligatoriu cauciuri de iarna, dar ele sunt obligatorii in orice anotimp din an in cazul in care drumurile publice sunt acoperite de zapada, gheata sau polei.

Pe scurt, pentru a fi siguri ca nu vom avea probleme este recomandat sa folosim cauciurile de iarna de la mijlocul lui octombrie cam pana spre finalul lunii ianuarie, daca nu chiar si aprilie.

Riscam amenzi uriase daca avem cauciuri de vara si pe sosea sunt conditii de iarna

Cei care se deplaseaza pe drumurile publice acoperite de zapda, gheata sau polei cu anvelope de vara risca intre 9 si 20 de puncte de amenda, adica o suma cuprinsa intre 1.305 si 2.900 de lei, in conditiile in care majorarea punctului de amenda a fost discutata intens in ultimele luni, dar in cele din urma amanata pentru al doilea an la rand. Politistii mai pot retine si certificatul de inmatriculare a masinii in astfel de cazuri.

Cat ne costa montarea anvelopelor de iarna?

Daca mergem la o vulcanizare cu standard decente vom plati intre 70 si 100 de lei pentru montarea avenlopelor de iarna cu intervalul 14-16 toli, dar preturie difera in functie de marimea cauciurilor sau a tarifelor oferite de vulcanizarea respective. Prima ninsoare aduce insa mii de clienti in randul vulcanizarilor si nu ar trebui sa ne mire faptul ca vom da peste preturi uriase.

Prima ninsoare din toamna lui 2019 a adus o serie de accidente neplacute provocate in mare parte din cauza soferilor care nu si-au adaptat la timp masina la conditile meteorologice. Politistii recomanda in fiecare an sa ne pregatim din timp pentru acest moment, insa in fiecare exista persoane care nu isi dau seama cat de important este sa avem cauciucurile de iarna montate cu cateva zile inainte de prima zapada.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter