Brigada Politiei Rutiere Bucuresti duce in eroare soferii din Bucuresti cu un program eronat postat pe site-ul oficial

Brigada Politiei Rutiere Bucuresti duce in eroare soferii din Bucuresti cu un program eronat postat pe site-ul oficial

Multi dintre noi au ghinionul sa le fie suspendat permisul, majoritatea pentru neatentie Cei ce trebuie sa isi redobandeasca permisul sunt indusi in eroare de Brigada Politiei Rutiere Bucuresti, deoarece au un program eronat pe site-ul oficial.

S-a intamplat tuturor ca, din cauza neatentiei sau ca nu am acordat prioritate la pietoni, ca am apasat pedala de acceleratie prea tare sau ca nu am cedat trecerea, sa ne fie suspendat permisul de conducere.

Se poate intampla oricui, asa ca pentru a scurta perioada suspendarii am dat examenul pentru redobandirea permisului de conducere. Totusi, cei afectati trebuie sa fie atenti pentru ca Brigada Politiei Rutiere Bucuresti duce in eroare soferii cu un program eronat pe site-ul oficial.

Ce acte sunt necesare pentru redobandirea permisului de conducere?

Daca ai avut un moment de neatentie, nu ai acordat prioritate sau ti-a fost suspendat permisul de conducere pentru un accident usor, trebuie sa stii ce trebuie sa faci pentru a iti redobandi dreptul de a conduce.

Citeste si: Examen auto 2020. Tot ce trebuie sa stii pentru a obtine permisul de conducere

Trebuie sa stii ca examenul pentru redobandirea permisului de conducere poate fi sustinut doar in timpul perioadei de suspendare. Mai mult, pentru cei care nu se descurca din prima, acesta poate fi sustinut de cate ori este necesar, pana il promovezi.

Examenul pentru redobandirea permisului de conducere este obligatoriu pentru cei carora le-a fost suspendat dreptul de a sofa daca au consumat bauturi alcoolice, nu au respectat prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului sau cand au produs un accident de circulatie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.

Testul se poate sustine la serviciul politiei rutiere care are in evidenta titularul permisului de conducere sau la serviciul politiei rutiere pe raza caruia a fost constatata contraventia.

Actele necesare pentru examenul de redobandire a permisului de conducere:

– Cartea de identitate
– Dovada de conducere

Dupa ce ai absolvit examenul, vei putea beneficia de reducerea perioadei de suspendare, insa trebuie sa ai permisul de conducere de mai mult de un an cand savarsesti fapta, adica sa nu fii incepator.

Totusi, exista situatii in care perioada de suspendare se reduce la 30 de zile, de la 60 sau 90 de zile, doar la cererea titularului si pentru urmatoarele fapte:

– Nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasire sau trecerea pe culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta ati produs un accident de circulatie
– Circulatia pe pens opus
– Nerespectarea regulilor de circulatie la trecerea unei coloane oficiale
– Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice
– Nerespectarea interdictiei temporare de circulatie pe un anumit segment de drum public

Cu ce induce in eroare Brigada Politiei Rutiere Bucuresti soferii veniti la examen?

Brigada Politiei Rutiere Bucuresti duce in eroare soferii din Bucuresti cu un program eronat postat pe site-ul oficial

Ei bine, pe site-ul oficial al institutiei scrie ca programarile la examenul pentru redobandirea permisului de conducere se face in zilele lucratoare si dupa un program fix.

Asadar, daca accesam site-ul institutiei, vom vedea ca examenele au loc de luni pana vineri si se organizeaza doua serii, in functie de numarul celor care vin sa se inscrie. Seria I se poate programa intre ora 08:00 – 08:30 si examenul are loc la ora 08:30. Iar Seria II se poate inscrie intre orele 09:30 si 10:00 si testarea are loc la 10:00.

Totusi, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, asa ca atunci cand editorul nostru a vrut sa dea examenul, a constatat ca inscrierile au avut loc de la 07:30 la 08:00, iar examenul incepuse atunci cand a ajuns sa se inscrie. Informatiile nu coincid cu cele de pe site-ul institutiei, asa ca daca trebuie sa dati un examen pentru redobandirea permisului de conducere trebuie sa ajungeti

VIDEOCLIPUL ZILEI