Atentie, soferi! S-a dat liber la ridicarea masinilor parcate pe trotuar

O noua lege adoptata la inceputul acestei saptamani de Camera Deputatilor promite sa produca haos pe soselele din Romania

Comisia de Transport a Camerei Deputatilor a adoptat o lege care le va permite politistilor sa ridice masinile parcate pe trotuar. Proiectul, depus in Senat inca din luna mai, a fost adoptat abia acum si a fost trimis spre promulgare prin votul Camerei. Potrivit initiatorului acestui proiect, senatorul USR Catalin Drula, o astfel de lege era necesara, pentru ca, in actuala forma a Codului Rutier, se specifica faptul ca politistii pot dispune ridicarea unei masini doar daca aceasta este stationata pe partea carosabila.

Noul proiect are menirea de a produce haos in marile orase, unde numarul masinilor din trafic il depaseste de cateva ori pe cel al parcarilor. Tocmai din acest motiv, este posibil ca politistii sa inchida ochii in multe cazuri de masini parcate pe trotuar, atata timp cat circulatia pietonilor nu este incurcata.

"Acum, politia este privata de un instrument eficient prin care poate inlatura pericolul creat, spre exemplu, de blocarea accesului de catre o masina parcata neregulamentar intr-un spital sau o scoala, sau in cazul in care, prin stationarea vehiculului respectiv, pietonii sunt fortati sa foloseasca carosabilul pentru deplasare”, a explicat initiatorul proiectului.

Mai exact, proiectul prevede inlaturarea sintagmei "pe partea carosabila" din actualul cod rutier.

Daca va fi adoptat in plenul Camerei Deputatilor, proiectul va merge spre promulgare de catre Presedintele Romaniei si va intra in vigoare imediat ce va fi publicat in Monitorul Oficial.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter