ASF a anuntat care sunt noile tarife de referinta pentru asigurarile RCA

Articol scris de Adi S., in data de 6 Noiembrie 2018

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a publicat in urma cu cateva zile noile tarife de referinta pentru politele de asigurare obligatorie RCA. Valoarea medie a acestor tarife de referinta a crescut acum cu aproximativ patru procente, ceea ce nu este neaparat foarte mult. Tarifele de referinta au fost calculate de specialistii de la Ernst & Young, legea spunand ca aceste calcule trebuie facute din exterior.

Este important de remarcat ca aceste tarife de referinta vor sta la baza calculelor pentru noile polite RCA, insa ca aceste tarife nu vor fi cele pe care le vor solicita companiile de asigurari! Haideti sa aruncam impreuna o privire pe acest tabel cu noile tarife de referinta.

Cele mai mici tarife de referinta sunt intalnite in cazul soferilor persoane fizice cu varsta de peste 60 de ani. Acestia au un tarif de referinta de 572 de lei in cazul unui automobil cu o capacitate cilindrica de peste 1.200 cmc.

Tariful creste in functie de aceasta capacitate cilindrica, putand ajunge de exemplu la 779 de lei pentru o capacitate cilindrica cuprinsa intre 1.601 si 1.800 cmc, respectic la 1.637 de lei in cazul unei masini cu o capacitate cilindrica de peste 2.500 cmc.

Tinerii cu varste de pana in 30 de ani au un tarif de referinta minim de 876 de lei, valabil pentru masinile cu o capacitate cilindrica de pana in 1.200 cmc. Tariful de referinta creste consecutiv, in functie de capacitatea cilindrica pe care o are masina.

Spre exemplu, pentru o masina cu o capacitate cilindrica intre 1.601 si 1.800 cmc, tariful de referinta este de 1.177 de lei, in timp ce pentru o masina cu capacitate cilindrica de peste 2.500 cmc, tariful poate ajunge pana la 2.476 de lei.

Cei cu varsta cuprinsa intre 31 si 60 de ani sunt impartiti in trei categorii diferite, insa tarifele de referinta pentru aceste trei categorii nu variaza decat cu cativa lei sau cativa zeci de lei. Spre exemplu, pentru un automobil cu o capacitate cilindrica de pana in 1.200 cmc, tariful este in jur de 590 de lei. Pentru un automobil cu o capacitate cilindrica cuprinsa intre 1.601 si 1.800 cmc, tariful variaza intre 799 si 815 lei.

Conform unui comunicat de presa emis de cei de la ASF, evolutia tarifelor de referinta a fost generata in principal de evolutia daunalitatii in perioadele de referinta luate in considerare in cadrul celor doua exercitii de calcul.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: rca, asigurari, asf
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Soferii din Romania vor avea parte de o noua surpriza odata cu venirea anului 2019. Guvernul a decis intr-o sedinta speciala modificarea Codului Rutier in ceea ce priveste amenzile. Schimbarile...
de - 10 Noiembrie 2018
Polita Romana pune din ce in ce mai mare pret pe transmiterea unor mesaj puternice pe social media, iar in aceasta perioada incearca sa lamureasca o dezbatere des intalnita pe...
de - 2 Noiembrie 2018
Consumul de alcool la volan in Romania a devenit o obisnuinta pentru multi dintre soferi, iar acest lucru duce la provocarea unor accidente rutiere grave si face ca multi dintre...
de - 1 Noiembrie 2018
Iarna si-a facut deja simtita prezenta la altitudini de 1000 de metri, iar soferii sunt obligati sa aiba cauciurile de iarna montate in zonele respective. Pentru a face o alegere...
de - 29 Octombrie 2018

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare