Pe perioada Starii de Urgenta, aplicatia Waze se schimba radical

Se pare ca Google a decis ca aplicatia Waze sa se modifice pe perioada pandemiei cu coronavirus (Covid 19). Iata ce modificari s-au adus!

Pe perioada Starii de Urgenta, aplicatia Waze se schimba radical

Starea de urgenta adoptata in Romania a mai facut o „victima”, este vorba de modificari aduse aplicatiei Waze. Google a decis ca utilizatorii aplicatiei Waze sa nu mai poata raporta filtre de politie catre alti utilizatori.

Modificari aduse aplicatiei Waze in timpul pandemiei de coronavirus

Poate cea mai iubita functie a aplicatiei Waze, raportarea filtrelor de politie nu va mai fi disponibila utilizatorilor. Se pare ca aceasta masura a fost adoptata de Google pentru respectarea restrictiilor de circulatie care au fost impuse pe timpul starii de urgenta adoptate de tara noastra.

Citeste si: Ce se intampla cu valabilitatea rovinietei pe perioada starii de urgenta. Anuntul facut de CNAIR

Problema a fost raportata de utilizatorii romani pe comunitatea aplicatiei din Facebook.

Masura este binevenita, deoarece in acest fel Politia Romana poate controla toate masinile aflate in trafic si se poate asigura ca persoanele aflate in autoizolare sau carantina nu se vor deplasa.

Bineinteles, cei ce sunt nevoiti sa ajunga la locul de munca nu vor avea nicio problema, deoarece sunt obligati sa aiba o adeverinta de la angajator. Totusi, nu faceti a acest bucurestean!

Nici cei ce se vor deplasa pentru a face cumparaturi sau pentru a asista persoanele in varsta si vor avea o declaratie pe proprie raspundere nu vor avea nicio problema.

Pot sa-mi transport cu masina sotia/sotul la/de la serviciu? Iata ce spune Politia Romana!

Ce facem in cazul in care vrem sa transportam cu masina sotia la sau de la serviciu? Ce spune Politia Romana in acest caz? Raspunsul acestora este urmatorul: daca apreciati ca motivul este deplasarii este unul justificat, puteti face acest lucru completand declaratia pe proprie raspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanta Militara nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie).

Politistii mai adauga intr-o postare pe Facebook faptul ca o astfel de situatie poate fi justificata atunci cand in drumul spre serviciu nu exista mijloace de transport in comun. Mai mult, poate fi justificata daca in drumul spre locul de munca riscul expunerii la infectare este mai mare.

Ok, poate a transporta sotia le serviciu nu este vazuta ca o urgenta, insa daca putem sa ne ferim de un drum aglomerat, de mijloace de transport, aceasta metoda poate reduce foarte mult riscul infectarii cu coronavirus (Covid-19).

Un alt caz este acela in care sotia nu detine un permis de conducere si vrea sa evite mijloacele de transport. Riscul contaminarii scade drastic. Nu uitati de rovinieta pe timp de stare de urgenta!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter