Anvelopele all season sunt o solutie pentru anotimpul rece?

anvelope iarna all season

Tot mai multi soferi vor sa faca economie cand vine vorba de achizitionarea unor anvelope pentru fiecare sezon. solutia consta  in anvelopele all season. Iata care sunt avantajele si dezavantajele anvelopelor all season:

Anvelopele all season pot fi folosite atat vara cat si iarna. Astfel, costul unui set de anvelope asigura folosirea lor timp de un an, fara  sa fie necesara  schimbarea rotilor. Sunt ideale pentru masinile de clasa mica  sau compacta, cu motorizari de putere medie sau mica  si pentru soferi care conduc moderat si preventiv.

In ceea ce priveste performanta, anvelopele all season sunt mai slabe din acest punct de vedere, comparativ cu o anvelopa dedicata unui anumit sezon.

O anvelopa  all season va permite o franare, o schimbare de directie sau o acceleratie mai lent decat o anvelopa de iarna, in sezonul rece. Astfel, in cazul soferilor care conduc sportiv este recomandata utilizarea unei anvelope dedicata sezonului, in special iarna.

Un pneu destinat circulatiei pe timp de iarna este un pneu care are mai multe caracteristici optimizate in acest sens. in primul rand, este realizat dintr-un material cu o compozitie diferita fata de unul pentru vara, adica este un material care ramane moale la temperaturi negative si isi pastreaza elasticitatea. in al doilea rand, este un cauciuc care are un profil special gandit pentru a oferi o aderenta mai mare in conditii de iarna.

Iarna inseamna carosabil umed, carosabil acoperit de polei sau zapada, dar si carosabil uscat. aici vorbim de o suprafata de rulare cu blocuri mai distantate, care sa poata "sapa" in zapada, dar si cu niste santuri special gandite pentru a evacua apa in scopul evitarii acvaplanarii. in concluzie, este o anvelopa special gandita pentru functionare cand este frig afara, din toate punctele de vedere.

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter