Stii cum se citeste un anunt auto al samsarilor? Iata un dictionar explicativ!

Anunt Auto

Cu totii ne-am confruntat mai devreme sau mai tarziu cu actiuni sau cateva cuvinte elevate din vocabularul celor mai priceputi vanzatori de automobile. Des lumea este rea si ii numesc samsari, gunoaie si… ma abtin… noi credem doar ca sunt niste cetateni credinciosi, silitori, platitori de taxe si impozite si de buna-credinta care nu doresc decat sa-si castige o paine pentru familiile lor.

Nimic de contestat, insa daca ar fi si real ce-am spus, chiar nu m-ati mai injura. Probabil, daca v-ati prins, veti deduce ca prezentul articol este un pamflet si trebuie tratat cum spunea un om foarte deosebit in viata.

Trecand peste formalitatile ce caracterizeaza o anumita categorie de oameni, cea a celor ce intruchipeaza corectitudinea in cele mai angelice forme, unii vanzatori de automobile sau samsari transforma prin cuvinte elevate, ce va vor fi prezentate mai jos, fiecare automobil intr-unul mai nou decat cel proaspat iesit de pe portile fabricii.

Astfel, cateva ponturi de care va recomand sa tineti cont fac referire la urmatoarele:

- Km Reali: Aceasta forma de exprimare este intalnita la orice automobil, chiar si la cele ce afiseaza maxim 100.000 de kilometri, dar in realitate sunt de 3 ori mai multi.

- Km 100% Reali: Intarirea printr-un procentaj, considera ei fac ca sansele privind cresterea credibilitatii sa fie dusa fix catre realitate si atat. Mno bun, dar daca scrieti 99% reali, ce inseamna, ca de aia 1% a patinat masina?

- Km 100% Reali, Accept orice proba: Aici e partea cea mai interesanta. Baietii au identificat niste softuri care pot sterge istoricul masinii, insa au uitat ca si cheia este inregistrata și poate exprima aceste valori.

Nu-i de mirare ca samsarul sustine ca automobilul are 100.000, in bord arata ca sunt inregistrati 500.000, iar cheia 1.000.000 de kilometri, cat un cap tractor de TIR.

- cauciucuri iarna si dotari full: Niste gume parca picate la pufuleti cu surprize, vechi si crapate sunt doar cateva din ofertele de nerefuzat ale samsarilor ce promit ca mai tin minim doua ierni. Nu-i de mirare ca apar foarte multe accidente din cauza exploziilor de pneuri, dar sa fim seriosi, prost nu-i cel care cere, ci cel care ofera.

Aceeasi situatie se aplica si in cazul dotarilor super premium. Cu niste amarate de geamuri electrice si GPL pe masina, samsarii sustin ca respectivul automobil este FULL-FULL cu un consum mic, sub 5%.

Daca vorbim de un motor ce depaseste 10 ani, acest 5% este perfect valabil, insa 5% din benzina cand merge pe GPL, caci daca e motorul e copt, iar salariul tau cu greu va rezista in fata procentului de (1) 5%.

Fara accident, unic proprietar. Foarte corect, fara airbag-uri functionale, plina de kit si cu sute de deformari, samsarii au fantasticul curaj sa faca aceste afirmatii fara a avea vreun sentiment… ciudat. Insa, da!

Majoritatea sunt unici proprietari (pe cartea auto pe care au pierdut-o in urma cu cateva luni).

Newsletter

Whatsapp