Folosim antigelul clasic sau noile solutii lichide pentru motor? Iata ce trebuie sa alegem!

Folosim antigelul clasic sau noile solutii lichide pentru motor? Iata ce trebuie sa alegem!

Asa cum spuneam intr-un articol anterior, masinile care se fabrica acum sunt din ce in ce mai tehnologizate si au parte de procese de constructie foarte avansate, asa ca lichidele pe care le folosim pentru buna functionare a componentelor masinii au si ele nevoie de un update.

Pe vremuri foloseam antigel. Antigelul impiedica solutiile de racire se inghete pe timpul iernii. Dar acum solutiile lichide au roluri din ce in ce mai diverse. Utilizam diverse solutii lichide pentru a lubrifia piesele, pentru a prelungi durata de viata a acestora, respectiv a masinii. Asa ca ce ar trebui sa alegem pentru a fi in pas cu vremurile? Nu spun moda pentru ca nu este o moda sa ai grija de masina ta, ci este o necesitate.

Solutiile pe care le punem in masina noastra trebuie sa raspunda la cele trei necesitati principale ale masinilor din zilele noastre: racirea, incalzirea si coroziunea.

Citeste si: Cat de des trebuie verificat nivelul de ulei la motorul masinii?

Aceste lichide au in componenta lor substante numite glicoli. Acesti glicoli au rolul de a proteja motorul de gradele scazute foarte mult sub minus si de a-l ajuta, in acelasi timp, sa nu atinga o temperatura prea mare. Un motor incins nu este sanatos si ne va face sa scoatem din buzunar mai multi bani. Asa ca este foarte indicat sa luam in seama schimbarile ce se petrec pentru a putea alege ce e mai sanatos pentru masina noastra.

Coroziunea este un factor care altereaza motorul mult mai mult decat racirea sau incalzirea acestuia. Daca motorul si componentele acestuia au ajuns la nivelul cel mai inalt de coroziune inseamna ca trebuie sa le schimbi. Un lichid de racire sau o substanta lichida pe care o vom folosi pentru masina noastra trebuie sa protejeze blocul motor, pompa, conductele, dar si radiatorul.

Calitatea lichidelor pe care le folosim trebuie sa atinga cel mai inalt nivel de pe piata daca vrem sa fim siguri ca protectia este 100%.

De ce am inceput sa scriu acest articol? Pentru ca inca exista oameni care nu dau importanta schimbarilor ce se petrec atunci cand se confectioneaza un motor sau piese ale masinii. Se zgarcesc la cativa zeci de lei sau la cativa lei si, pe langa asta, aleg un service de colt de bloc care nu este la curent cu ceea ce se intampla nou in industria auto.

Am ales sa scriu acest articol pentru a va spune ca antigelul clasic nu mai este o solutie atata de buna si de sanatoasa pentru masina voastra, asa ca trebuie sa intrebati, sa va informati din timp si sa apelati la solutii lichide care au mai multa grija de motorul masinii voastre.

Daca banii ar putea sa fie o problema, macar ganditi-va la siguranta voastra. Este mult mai importanta decat acei lei pe care ii vedeti dati in plus fara niciun rost.

Te-ar mai putea interesa:

Vrei sa-ti cumperi o masina cu Start/Stop? Iata cum functioneaza acest sistem si la ce ne ajuta!

Anvelope second-hand sau resapate? Ce e mai bine sa aleg?

VIDEOCLIPUL ZILEI