N-ai platit amenda si n-ai prestat munca in folosul comunitatii? Esti sanctionat cu inchisoarea!

Articol scris de C. Zanfir , in data de 16 Mai 2018

Daca nu a luat nimeni niciodata un avertisment sau o amenda nu e sofer. Cel putin asa se spune prin lume. Dar ce te faci daca ai luat o amenda si nu o platesti? Legea actuala spune ca trebuie sa faci munca in folosul comunitatii ca sa acoperi sanctiunea primita. Si daca nu le faci nici pe una, nici pe cealalta?

Daca ma intrebati pe mine, in momentul in care ai de platit o amenda, cel mai corect este sa respecti termenul amenzii si sa-ti asumi fapta. Munca in folosul comunitatii nu ucide nici macar imaginea unui om, asa ca de ce fugim de astfel de practici? Cred ca este vorba de asumare, inainte de toate. Lucru la care romanii nu stau prea bine.

Asa ca politicienii au decis sa schimbe Codul Penal si sa aplice masuri mai drastice. Daca ai primit o amenda si nu vrei sa o platesti, vei fi trimis sa faci munca in folosul comunitatii, asa cum spuneam mai sus. Daca refuzi si aceasta metoda de sanctiune, te asteapta ceva mai urat decat ai crede: inchisoare cuprinsa intre 3 luni si 2 ani.

Dupa un studiu efectuat pe tema amenzilor din Romania, s-a ajuns la concluzia ca 2017 s-a incheiat cu o suma de un miliard de lei totalizate in amenzi date romanilor. Asta ne spune si faptul ca exista foarte multi soferi care incalca regulile de circulatie. De multe ori le incalci pentru ca nu ai incotro si inainte sa veniti cu critici, ganditi-va daca exista destule locuri de parcari in Bucuresti doar, ca sa nu pun pe lista toate orasele din Romania.

Mai exista si foarte multe amenzi date abuziv, fara vreun temei anume, doar pentru ca unii agenti de politie simt nevoia sa-si exercite puterea pe care o detin.

Insa o buna parte din amenzi sunt date pe buna dreptate pentru incalcarea limitei de viteza, pentru lipsa centurii de siguranta sau pentru clasicul condus cu telefonul lipit de ureche sau cu ochii in smartphone.

Desigur ca nu sustin a ne purta contra legii doar pentru exista atatea lucruri in tara care nu ne ofera posibilitatea sa respectam legea, insa regulile de circulatie de bun simt pentru care se emit cele mai multe amenzi nu au nevoie decat de niste soferi care sa le respecte pentru o buna circulatie a tuturor soferilor. Cu toate astea, insa, multi dintre ei nu-si asuma fapta si nu platesc amenda, iar de munca in folosul comunitatii nici macar nu vor sa auda.

Tocmai de aceea, legile se inaspresc putin.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: legislatie, romania, amenzi
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Centrul Infotrafic a anuntat ca, in urmatoarele doua saptamani, traficul va fi restrictionat pentru efectuarea de lucrari pe Autostrada Soarelui Lucrarile vor avea loc la kilometrul 51, pe raza localitatii...
de - 22 Martie 2019
Masinile tunate sunt pasiunea multora dintre noi. Fie ca vorbim despre tuning la motor sau despre modificarea aspectului exterior, autovehiculele modificate intorc multe capete pe strada. Dar totul se va...
de - 22 Martie 2019
Registrul Auto Roman vine in ajutorul romanilor care vor sa isi cumpere o masina la mana a doua. A lansat aplicatia ISTORIC VEHICUL, unde oricine doreste sa cumpere o masina,...
de - 21 Martie 2019
Desi suntem deja trecuti de mijlocul lunii martie, despre Programele Rabla inca nu se stie mare lucru. Tocmai din acest motiv au organizat si cei de la Ministerul Mediului o...
de - 20 Martie 2019

Cele mai noi anunturi

30.00 RON - 22 Martie 2019
30.00 RON - 22 Martie 2019
30.00 RON - 22 Martie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare