Afla cum te asiguri ca alegi service-ul potrivit pentru masina ta

Mecanic Auto

Vizita cu masina la service cel putin o data sau de doua ori pe an este recomandata de specialistii in motoare. Intrebarea este cum alegi un service potrivit?

Si cand spun asta ma refer la dotarile pe care le au acolo, de calitatea serviciilor, de profesionalismul mecanicilor dar si de modul in care se poarta cu tine si, de ce nu, cu masina ta? Iti spun la ce trebuie sa fii atent cand alegi un service!

1. Cum arata spatiul in care functioneaza service-ul

Cum arata spatiul in care functioneaza service-ul! Da, e un detaliu important. Cu cat spatiul este mai bine intretinut si ingrijit, cu atat mai bine pentru tine. Inseamna ca oamenii aia isi respecta afacerea sit e vor respecta si pe tine.

Daca locul arata ca dupa razboi si in exterior si in interior... sunt sanse mari ca si masina ta sa arate la fel. O sigla e suficienta pentru a indica existent service-ului! Ai grija ca mecanicii sa aiba salopete persoanlizate cu numele firmei. E un semn bun!

2. Este sau nu legal!

Este sau nu legal! Incearca sa afli daca activitatea de acolo este una legala. Service-urile trebuie sa fie inregistrate, acreditate si omologate de Registrul Auto Roman. Nu de alta, dar daca e o firma fantoma si ai nevoie de despagubiri… nu le vei mai vedea niciodata!

3. Respecta programarile!

Respecta programarile! In relatia cu clientii, firmele serioase functioneaza cu precizia unui ceas elvetian. Daca te-au programat la 9 dimineata, atunci la 9 ar trebui sa te poata primi. Plus, minus 15 minute. Dar nu mai mult. Sau sa uite efectiv de tine! Daca fac asta, sunt neseriosi!

4. Nota de comanda/reparatii

Nota de comanda/reparatii. Trebuie sa fie redactata pe un formular care in mod normal contine datele de identificare ale clientului si vehiculului dar si data inregistrarii. In plus, care sunt reparatiile, costurile estimative si timpul in care vor fi efectuate interventiile.

5. Grija

Grija! Ti-am mai spus - e foarte importanta grija cu care umbla la masina. O simpla inspectie facuta pe repede inainte si fara grija iti poate aduce mai multe belele decat ai déjà. Si e semn ca trebuie sa platesti pentru acest “serviciu” si sa mergi la alt service.

6. Factura si chitanta

Factura si chitanta. Altfel, functioneaza la limita sau in afara legii. Daca ti se pare ca au umflat factura si nu te intelegi cu ei, poti suna la Protectia Consumatorului.

7. Mecanicii iti dau inapoi piesele inlocuite

Mecanicii iti dau inapoi piesele inlocuite. Este o dovada de seriozitate. In felul asta iti dovedesc ca le-au schimbat si nu te-au dus cu vorba.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter