Afla ce trebuie sa faci pentru a proteja noile tale anvelope!

Anvelope noi

Anvelopele noi rezista mai mult timp daca ai grija de ele. De vreme ce investitia nu este una minora, aceasta grija, dar si modul in care conduci, iti pot aduce bani in plus in portofel.

Iata cateva lucruri simple pe care oricine le poate face, lucruri care vor prelungi viata cauciucurilor si te vor salva de la cheltuieli deloc necesare:

Nu e deloc dificil sa ai grija de noile cauciucuri de pe masina ta. Daca, insa, acestea au altfel de probleme, pe care nu le-am cuprins in acest articol, adreseza-te unui specialist.

Achizitia unor anvelope noi

Pasul 1: Cumpara anvelope de calitate: Nu vorbim doar de marci cunoscute, sfatul nostru este sa cumperi anvelopele potrivite pentru masina sau pentru sezonul in care te afli. Pentru sfaturi si informatii despre acestea, poti afla mai multe din cartea tehnica a masinii.

Pasul 2: Verifica-le inainte de a le cumpara: Asa cum te astepti, e vorba despre forma si despre eventualele imperfectiuni de pe suprafata acestora. Daca vezi ceva ce ti se pare ciudat, intreaba vanzatorul. In cazul in care cumperi anvelope reconditionate, aceasta verificare trebuie sa fie si mai temeinica. Nu uita ca, si dupa achizitie, sa le verifici din cand in cand. Orice problema descoperita din timp va fi mai usor de remediat, iar pneul va trai o viata mai lunga.

Pasul 3: Incearca sa inlocuiesti toate anvelopele in acelasi timp: Poate e mai scump, dar iti garantam ca e mai sigur. In acest fel, anvelopele vor pleca de pe "picior de egalitate" si se vor uza (daca nu apar alte probleme) la fel in timp. In cazul in care schimbi doar doua cauciucuri, este recomandat sa le plasezi pe cele noi pe axul spate. De ce? Pentru ca, in acest fel, vei avea o mai buna aderenta in conditii de drum dificil, din moment ce puntea spate nu este conectata la directie. Orice decizie ai lua, asigura-te ca verifici, in prealabil, cartea tehnica a masinii.

Mentenanta anvelopelor

Pasul 1: Citeste instructiunile din cartea tehnica a masinii: In plus, iti sugeram sa citesti cu atentie si cerintele producatorului. In acest fel, iti vei da seama care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a avea grija de noile cauciucuri ale masinii tale.

Pasul 2: Asigura-te ca sunt bine echilibrate: Aceasta operatiune este extrem de importanta pentru cauciucuri. De ea depinde viata acestora. Din acest motiv, te sfatuim sa o efectuezi de fiecare data cand schimbi anvelopele de pe masina. Daca acestea nu sunt echilibrate, nu numai ca le poti scurta durata de viata, dar poti afecta si alte parti importante ale masinii.

Pasul 3: Verifica in mod regulat presiunea: Aceasta operatiune trebuie facuta atunci cand pneurile sunt reci si cel putin o data pe luna. O presiune potrivita in cauciucuri mareste durata lor de viata. Date concrete despre presiune pot fi gasite in cartea tehnica a masinii, pe pliantul producatorului, pe rama portierei stanga sau in zona de acces a rezervorului.

Pasul 4: Verifica periodic uzura pneurilor: Poti face acest lucru atunci cand verifici presiunea. Uzura cauciucurilor are directa legatura tractiunea si cu aderenta. Daca acest lucru se intampla unor cauciuri noi, apeleaza la ajutorul unui mecanic.

Pasul 5: Verifica alinierea pneurilor: Aceasta operatiune trebuie facuta imediat dupa ce ai lovit ceva pe drum. Daca problema nu este corectata la timp, cauciucurile se vor uza mult mai repede si in mod inegal. Tot la acest pas, poti verifica si gradul de uzura.

Pasul 6: Roteste anvelopele: Ar trebui sa faci asta nu manualul in fata. Rotirea anvelopelor la intervale regulate duce la conservarea acestora.

Pasul 7: Fii atent la modul de a sofa: Mai exact, evita viteza sau manevrele care pot fi daunatoare pentru cauciucuri. Astfel de lucruri pun presiune in plus pe pneuri si le reduc longevitatea (asta pentru a nu mai vorbi despre risipa de combustibil).

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter