Afla cum sa cureti cat mai bine rotile masinii tale

Wheels Cleaning

Roti curate nu inseamna numai o masina mai frumoasa. Inseamna protejarea anvelopelor impotriva capriciilor vremii, inseamna eliminarea coroziunii si o mai buna protectie a partilor mecanice.

Rotile curate sunt o parte importanta a mentenantei masinii. Acestea ar trebui spalate cel putin o data la doua saptamani.

Iata cum sa cureti cat mai bine rotile masinii tale

1. Foloseste materialele si echipamentele potrivite
Ai nevoie de urmatoarele lucruri: galeata, detergent (poate fi si din cel de vase), curatator sub presiune, manusi si, foarte important, o sursa de apa.

2. Clateste rotile cu apa
Rotile masinii tale sunt expuse la praf, noroi si multe alte elemente din natura. Incepe prin a curata "grosul" acestor elemente, apoi foloseste spalarea cu presiune pentru a scapa de cele ramase. Incearca sa acoperi toate suprafetele, vazute sau nevazute. Nu ezita sa cureti cu apa si suprafetele de cauciuc.

3. Amesteca apa cu detergent
Umple o galeata cu apa si adauga detergent intr-o cantitate corespunzatoare (o masura detergent la 6 de apa). Detergentul va elimina si uleiul sau substantele petroliere de pe suprafata rotii.

4. Freaca atat cauciucurile cat si jantele
Folosind manusi, freaca cu atentie suprafetele anvelopelor si jantelor. Incearca sa elimini cat mai multe dintre substantele ramase pe aceste suprafete. Nu uita de zonele ascunse privirii.

5. Clateste, din nou, rotile cu apa
Clateste cu apa rotile, folosind spalatorul sub presiune. Asigura-te ca ai facut o treaba detaliata si ai spalat tot detergentul de pe anvelope si jante.

Chiar si dupa spalare, mai pot ramane gunoaie pe jante. De exemplu, continutul metalic al prafului de la franele masinii, care poate decolora o janta, de cele mai multe ori permanent.

Iata cum sa cureti si sa protejezi jantele masinii tale

1. Foloseste materialele potrivite
Pentru a curata si proteja cum trebuie o janta auto, ai nevoie de: burete de aplicare, carpe curate, apa, perie, substante de curatare profesionale si ceara auto.

2. Foloseste substante de curatare profesionale
Intinde substanta de curatate pe toate suprafata jantelor. Lucreaza, pe rand, la fiecate janta, asigurandu-te ca le-ai curatat inainte ca aceasta substanta sa se usuce.

3. Lasa substanta de curatare sa lucreze
Lasa substanta de curatare sa lucreze pe suprafata jantei cel putin 30 de secunde.

4. Freaca suprafata jantei cu o perie
Folosind o perie, freaca cu atentie toate zonele unei jante. Incearca si pe suprafetele ascunse privirii. Peria ar trebui sa dea rezultate imediate.

5. Clateste jantele cu apa
Clateste jantele cu apa curata. Un curatator sub presiune va fi de ajutor pentru a inlatura ultimele urme de gunoaie de pe suprafata lor.

6. Sterge suprafata jantelor cu o carpa
Usuca suprafata jantelor folosindu-te de o carpa. Dupa aceasta operatiune, acestea ar trebui sa fie complet curate si uscate.

7. Adauga ceara auto
Foloseste buretele de aplicare, bine inmuiat in ceara auto. Aplica cu atentie pe toate suprafetele jantelor.

8. Lasa ceara auto sa se usuce
Lasa materialul aplicat mai devreme sa se usuce. Iti vei da seama ca a stat destul in momentul in care va avea o nuanta neclara, cetoasa.

9. Elimina surplusul de ceara auto
Sterge ceara auto in plus cu o carpa curata. Vei descoperi, cu surprindere, ca jantelele masinii tale arata curate si stralucitoare, protejate de elementele naturii.

Sfat: pentru un rezultat final de calitate, mai poti aplica un strat de ceara auto.

Ai spalat bine anvelopele, acum sunt curate, urmatorul pas este sa le tratezi pentru a o mai buna rezistenta in timp. Foloseste o substanta de protectie pentru cauciuc dupa fiecare spalare. Anvelopele masinii tale vor fi stralucitoare si vor rezista mai multa vreme.

Iata cum sa protejezi cat mai bine anvelopele masinii tale

1. Foloseste materialele potrivite
Pentru aceasta operatiune ai nevoie de aplicator pentru pneuri si substante de protectie profesionale.

2. Asigura-te ca anvelopele sunt complet uscate
Verifica anvelopele cu atentie. Daca intalnesti pete de apa, sterge-le cu o carpa curata pana cand dispar.

3. Aplica substantele de protectie
Folosind aplicatorul (o poti face si fara el), intinde cu atentie substantele de protectie, pe rand, pe toata suprafata anvelopei. Daca e nevoie, treci de mai multe ori prin aceeasi zona.

Atentie! Nu toate substantele de protectie sunt asemanatoare. Sfatul nostru este sa le eviti pe cele pe baza de silicon. Poate ca anvelopele vor fi mai frumoase, dar tind sa schimbe culoarea cauciucului spre maron. Mai mult, pot duce la degradarea anumitor tipuri de cauciuc. Mai bine foloeste substantele de protectie pe baza de apa.

Roti curate inseamna atat roti protejate, cat si placute vederii. De cele mai multe ori, rotile nu sunt spalate la fel de des ca restul masinii, desi este esential pentru buna functionare a unui autovehicul. Daca ai probleme cu anvelopele sau cu jantele masinii tale, nu ezita sa te adresezi unui profesionist.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter