Actiune de amploare a politistilor in acest week-end, in toata tara, pentru prinderea vitezomanilor

Politistii rutieri din toata tara vor desfasura in weekend-ul 29-31 iunie o ampla operatiune de prindere a soferilor vitezomani.

Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe sosele si autostrazi, pentru depistarea celor care depasesc viteza legala. Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale si cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe langa acestea, se vor utiliza si aparatele etilotest, etilometru si drugtest, pentru depistarea si sanctionarea celor aflati sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive.

Odata cu anuntul inceperii acestei actiuni, reprezentantii Politiei Romane au prezentat o statistica conform careia viteza este a treia cea mai importanta cauza a accidentelo rutiere. In primele cinci luni ale anului, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave inregistrate in tara noastra. Mai exact a fost vorba de 470 accidente, soldate cu decesul a 118 persoane si ranirea grava a altor 499.

Statisticile prezinta insa o usoara imbunatatire fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost cu 100 de accidente mai mult cauzate de viteza, numarul celor care si-au pierdut viata a fost cu 32 mai mare, iar cel al persoanelor grav ranite, cu 120.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter