Acord intre Guvern si companiile de ridesharing. Cum se modifica legea in favoarea Uber si Bolt

Dupa cateva saptamani de incertitudine in ceea ce priveste companiile de ridesharing, Guvernul a facut un prim pas pentru a legifera acest tip de transport. Premierul Viorica Dancila a anuntat ca a ajuns la un acord cu reprezentantii companiilor Uber, Bolt si Clever, iar noile reglementari vor fi legiferate prin Ordonanta de Urgenta, saptamana viitoare.

"Ministerul Transporturilor si Ministerul Dezvoltarii Rergionale si Administratiei Publice au avut in ultima saptamana consultari repetate cu toti factorii implicati, proces apreciat de catre toate partile. Astazi, proiectul de ordonanta de urgenta referitor la acest subiect va fi pus in consultare publica, urmand ca saptamana viitoare sa adoptam solutiile convenite” - a spus Viorica Dăncila.

Noua Ordonanta de Urgenta legifereaza conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca soferii care practica taximetria pentru astfel de companii. Trebuie in primul rand sa detina o masina care sa nu fie mai veche de 15 ani si trebuie sa mearga la Autoritatea Rutiera Romana cu un dosar care va contine cazier, certificat medical, atestat de sofer profesionist si dovada ca sunt PFA.

Ultimul pas pe care trebuie sa il indeplineasca soferii este sa plateasca o taxa pentru autorizatia pentru transport de persoane, autorizatie care va avea o valabilitate de cativa ani.

Ordonanta "anti-uber" data in urma cu cateva zile a afectat din plin platformele Uber si Bolt. Mult mai putini soferi au iesit pe strazi, iar timpii de asteptare si tarifele au crescut alarmant. In doar cateva zile, peste 100 de soferi de ridesharing au fost sanctionati de politisti - au fost amendati si au ramas fara talon si fara placutele de inmatriculare pe o perioada de 6 luni.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter