8 scule auto care nu trebuie sa-ti lipseasca sub nicio forma cand pleci la drum lung

Chiar daca ai o masina noua, asta nu inseamna ca nu trebuie sa ai sculele potrivite in portbagaj, pentru ca nu stii niciodata ce probleme pot aparea. Iata ce trebuie sa ai tot timpul la tine.

8 scule auto care nu trebuie sa-ti lipseasca sub nicio forma cand pleci la drum lung

O masina noua nu inseamna intotdeauna nicio problema, chiar daca o masina second hand poate arata mai multe defecte mult mai repede. Asa ca, tot timpul trebuie sa ai sculele potrivite cu tine. Care sunt acestea si ce trebuie sa tii tot timpul cu tine in portbagaj.

Surubelnite

Fie ca vrei sau nu, tot timpul trebuie sa ai un set de surubelnite cu tine. Normale, in cruce, in stea, un set de surubelnite este binevenit tot timpul in masina ta.

Citeste si: Care sunt, de fapt, principalele piese care pica la o Skoda Superb 3 (B8)

Stim cu totii ca masinile au sute de suruburi care se pot slabi, asa ca un set de surubelnite este tot timpul la indemana. Asa ca trebuie sa le ai in trusa de scule!

Set chei imbus

Cu toate ca suruburile predomina intr-o masina, un set de chei imbus este si el folositor. Unul standard contine 9 chei, cu dimensiuni de la 2 la 12 mm, asa ca tine minte si cumpara-ti unul daca nu ai deja!

Cric

Cricul este si el folositor. Multi or sa spuna ca au anvelope runflat, insa nu poti stii niciodata cand ai nevoie sa pui masina pe cric pentru a vedea o posibila problema la roata automobilului tau. Nu sta pe ganduri, cumpara unul!

Cabluri pornire auto

O baterie slaba a masinii poate insemna o problema mare atunci cand vrei sa o pornesti dimineata si nu poti. Nu te zgarci si cumpara un set de cabluri de pornire auto, pentru ca nu stii cand s-ar putea sa ai nevoie, tu sau un prieten apropiat.

Sufa pentru tractare

Sufa pentru tractare, ca si cablurile de pornire auto, este esentiala pentru un sofer. Probleme cu masina pot aparea la tot pasul, iar daca masina nu mai porneste sub nici un fel, sufa este ultima solutie.

Trusa de scule

Aceasta trusa poate contine chei reglabile, fix, patent, cleste sau ciocan. Este ideal pentru orice sofer pentru ca nu stii niciodata cand s-ar putea sa ai nevoie de una dintre sculele amintite.

Compresor

Cu totii stim ca un compresor este perfect atunci cand roata ta a pierdut presiune, insa nu uitati ca acestea se pot folosi si pentru uneltele pneumatice. Nu mai sta pe ganduri si cumpara unul!

Redresor

Un redresor poate fi folosit atunci cand bateria este pe cale sa te lase, insa tu nu esti inca pregatit. Poti incarca bateria atunci cand ai anumiti consumatori de energie sau cand temperatura de afara a scazut bine sub 0 grade.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter