5 probleme sunt specifice doar masinilor diesel. VIDEO

Masinile diesel sunt foarte populare la noi in tara, cu toate ca legislatia o sa se schimbe si o sa se ajunga la interzicerea lor. Totusi, sa nu uitam ca multi dintre noi le folosim, asa ca ar fi bine sa stim care sunt ele 5 probleme care apar doar la astfel de motoare.

5 probleme sunt specifice doar masinilor diesel

Cu toate ca motoarele diesel vor fi introduse in viitor, asta nu ne impiedica sa le folosim in acest moment asa ca nu ar fi rau sa stim care sunt cele mai intalnite probleme. Iata 5 cele mai intalnite probleme specifice doar masinilor diesel.

Supapa EGR

Prima si cea mai des intalnita problema la masinile diesel este legata de supapa EGR. Majoritatea masinilor cu peste 100.000 de kilometri necesita o curatare a EGR-ului, asa ca mare atentie.

Citeste si: 10 modele de masini diesel atat de eficiente incat uiti sa treci pe la benzinarie

Pierderi de ulei

Pierderile de ulei sunt si ele destul de intalnite la motoarele diesel, asa ca la urmatoarea vizita in service, roaga mecanicul sa verifice atent daca sunt pete. Scurgerile de ulei pot aparea si pe la EGR.

Contaminarea uleiului cu motorina / cresterea nivelului de ulei

Contaminarea uleiului cu motorina sau cresterea nivelului de ulei, reprezinta o alta problema pentru posesorii de masini diesel. Motoarele diesel care folosesc postinjectia pentru a porni regenerarea filtrului de particule, adica curatarea acestuia.

Drept urmare, o cantitate de motorina este impinsa in motor, pentru a ajunge in filtrul de particule, unde va avea loc regenerarea. Totusi, o cantitate mica de motorina va ajunge in baia de ulei, acesta se va contamina cu motorina si nivelul de ulei va creste.

De aceea, nu este indicat sa pui nivelul de ulei la maximum, ci este recomandat sa lasi macar un centimetru, tocmai pentru a permite cresterea nivelului. O solutie este sa schimbi uleiul mai des, pentru ca si calitatea acestuia va scadea odata cu contaminarea.

Turbosuflanta / turbina

Cea de-a patra problema este legata de turbosuflanta, care cedeaza mai repede. Bineinteles, depinde si de tipul motorului pe care il folositi. Filtrul de particule reprezinta principalul motiv pentru care turbosuflanta se strica, deoarece aceasta introduce are insa un filtru de aer incarcat actioneaza ca un dop si blocheaza. Drept urmare, aceasta se va strica.

Filtrul de particule (DPF)

Bineinteles, ultima problema despre care vom vorbi este filtrul de particule (DPF). Cele mai afectate sunt automobilele care sunt conduse doar in oras, pe distante scurte. Regenerarea filtrului nu mai are loc sau este intrerupta mai mereu, asa ca acesta are de suferit.

Problemele legate de injectoare sunt si ele de mentionat. Acestea apar destul de des, asa ca mare atentie cand o sa faceti o vizita la service-ul auto, nu uitati sa ii aduceti aminte mecanicului de toate aceste defectiuni. Afla si care sunt cele mai bune 10 motoare diesel!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter