5 motive clare ca te lasa ambreiajul in scurt timp

Intr-un oras aglomerat, unde toate masinile merg bara la bara, problemele care apar la ambreiaj nu mai sunt o surpriza. Iata cum se comporta masina ta cand are probleme la ambreiaj si care sunt cele 5 motive clare ca acesta te va lasa in scurt timp.

5 motive clare ca te lasa ambreiajul in scurt timp

Ambreiajul este una dintre cele mai afectate componente ale unei masini intr-un oras aglomerat si sufocat de automobile, unde traficul se desfasoara bara la bara. De asemenea nota de plata este si ea destul de masa, asa ca ar fi bine sa stii care sunt cele 5 motive clare ca ambreiajul te va lasa in scurt timp.

Cum afecteaza gropile din oras masina ta?

Mai intai, haideti sa vedem cum afecteaza gropile din oras masina ta, pentru ca stim bine ca Romania este codasa la capitolul infrastructura.

Primele componente afectate de gropile din oras sunt anvelopele, deoarece ele intra in contact cu carosabilul. Gropile pot provoca o pana de cauciuc sau chiar taia anvelopa, asa ca aveti mare grija.

Citeste si: Afla care sunt cauzele supraincalzirii motorului unei masini

Bineinteles, strans legate de anvelope sunt si jantele. De obicei, jantele sunt si ele afectate atunci cand treci printr-o groapa. Atunci cand vezi ca volanul masinii nu mai sta in pozitia normala si masina trage intr-o anumita directie, anvelopele se vor uza si ele inegal. De-asta terbuie sa ai in vedere si echilibrarea rotilor!

De asemenea, caroseria masinii are si ea de suferit. Daca masina este mai joasa, daunele aparute atunci cand dai intr-o groapa se inmultesc si ele. Din acest motiv, soferii prefera din ce in ce mai mult un SUV.

5 motive clare ca ambreiajul te va lasa in scurt timp

Dupa cum spuneam, e normal ca ambreiajul masinii sa cedeze, pentru ca traficul aglomerat din orase grabeste acest lucru. Nu s-au facut pana acum ambreiaje indestructibile, asa ca nu avem ce face.

Mai mult, numarul de kilometri la care ambreiajul rezista, variaza in functie de stilul de condus. Sunt multe persoane care tin piciorul pe ambreiaj chiar si atunci cand nu este nevoie, ceea ce inseamna ca acestea grabesc inlocuirea acestei piese.

Daca auzi zgomote la cuplarea ambreiajului, este un semn clar ca acesta te va lasa in scurt timp. De obicei, zgomotul puternic este cauzat de rulmentul uzat care necesita schimbare. Du-te repede la un service pentru a rezolva problema!

Atunci cand discul patineaza, problema este destul de clara si anunta o defectiune a ambreiajului. Poti testa acest lucru atunci cand utilizezi o treapta superioara si accelerezi masina. Daca turatia va creste insa masina ta nu se va misca mai repede, atunci ar fi cazul sa dai o fuga pana la service.

Problemele cu intratul in viteze anunta iarasi un ambreiaj defect. Daca vitezele se cupleaza si actioneaza foarte greu, este un semn ca placa de presiune cedeaza. Mai mult, poti auzi zgomote atunci cand bagi in viteza!

Cand pedala de ambreiaj s-a blocat, atunci parghia care se conecteaza la placa de presiune si apasa pe ea, s-a blocat din cauza uzurii ori pentru ca pompa hidraulica a cedat.

Umezeala de sub pedala de ambreiaj anunta clar o defectiune, iar aceasta este legata de cilindrul hidraulic ce necesita neaparat schimbare. Ai grija, nu vei mai avea mult timp la dispozitie, asa ca schimba-l neaparat!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter