5 lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare daca vrei sa-ti faci o asigurare RCA

Asigurarea este obligatorie pentru soferi, iar acestia primesc amenzi destul de mari atunci cand sunt prinsi de politisti fara a avea incheiata o polita RCA pentru masina lor. Inainte sa iti faci o asigurare RCA ar fi bine sa iei in considerare aceste 5 lucruri, pentru a fi sigur ca faci alegerea cea buna.

5 lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare daca vrei sa-ti faci o asigurare RCA

Orice sofer stie ca asigurarea RCA este obligatorie, asa ca nu recomandam nimanui sa plece la drum fara a avea asa ceva. Tocmai din acest motiv, o sa iti explicam si care sunt cele 5 lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand vrei sa iti faci o asigurare RCA pentru automobilul tau.

Ce amenda primesti pentru lipsa asigurarii RCA

Daca ai norocul sa te opreasca Politia Rutiera, iar asigurarea RCA a masinii tale a expirat sau ai uitat sa o faci, iti spunem ca vei fi sanctionat cu o amenda cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de lei. Totodata, amenda pentru lipsa politei RCA include si un bonus, retinerea certificatului de inmatriculare, dar si a placutelor de inmatricular.

Citeste si: Cat costa sa faci o asigurare CASCO la un BMW Seria 5 (F10)?

Daca pana acum politistii voiau sa vada RCA-ul tiparit pe hartie, din luna august a acestui an acest lucru nu mai este obligatoriu, asa ca soferii pot prezenta acest document si in format electronic.

Bineinteles, nu vedeam o problema legata de acest lucru nici inainte, pentru ca din punct de vedere legal, politele RCA emise online erau la fel de valabile ca si cele tiparite pe hartie. Insa, la un control de rutina sau atunci cand erai oprit de politie, unii agenti rutieri nu tineau cont de acest lucru si voiau doar documentul tiparit pe hartie.

5 lucruri de luat in considerare cand iti faci o asigurare RCA

Pentru a fi sigur ca alegi compania potrivita de unde cumperi o asigurare RCA, te sfatuim sa tii cont de aceste 5 lucruri.

Primul lucru de care sa tii cont atunci cand iti faci o asigurare RCA este sa cumperi o polita de la o companie autorizata. Bineinteles, autorizata de ASF, adica Autoritatea de Supraveghere Financiara din Romania. Multi soferi au cumparat polite la preturi foarte mici de la firme neautorizate, asa ca s-au trezit cu asigurari care nu erau valabile.

Pentru ca platformele online au evoluat, nu ar fi rau ca inainte sa cumperi o polita RCA sa calculezi pretul singur. In acest fel, stii ce platesti si care sunt costurile. Nimeni nu te va putea pacali pentru a plati mai mult pentru acest serviciu.

Trebuie sa mai stii ca asigurarea RCA acopera doar daunele masinii tale atunci cand ai fost implicat intr-un accident si nu tu ai fost de vina. RCA-ul acopera pagubele materiale, accidentele cu vatamari corporale sau decese, pagubele care fac imposibila folosirea vehiculului avariat sau cheltuielile de judecata pentru persoana prejudiciata.

Asigurarea RCA nu acopera pagubele daca tu ai provocat accidentul sau daca acesta a suferit pagube dupa urma actelor de vandalism. Pentru aceste incidente, trebuie sa iti faci o asigurarea CASCO, doar atunci automobilul tau va fi in deplina siguranta.

Ultimul lucru pe care trebuie sa il stii este ca RCA-ul poate fi facut doar pentru automobilele inmatriculate in Romania, pe persoana fizica sau juridica. Daca ai o masina inmatriculata in alta tara, atunci trebuie sa apelezi la companiile din tara respectiva.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter