5 locuri unde nu trebuie sa parchezi niciodata masina, chiar daca e legal sa faci asta

Te-ai gandit vreodata care este cea mai rara masina inca inregistrata la stat? Mai sunt doar 3 modele si arata incredibil de bine. Iata cum este sa conduci o masina din anul 1979, dar care inca te surprinde placut.

5 locuri unde nu trebuie sa parchezi niciodata masina, chiar daca e legal sa faci asta

Stim ca problema parcarilor e din ce in ce mai mare, insa chiar si atunci cand gasesti un spatiu liber trebuie sa ai grija unde iti lasi masina. Iata 5 locuri unde nu trebuie sa parchezi niciodata masina, chiar daca e legal sa faci asta.

Sa iti parchezi masina intr-un oras ca Bucuresti e o operatiune aproape imposibila cateodata, asa ca soferii aleg sa-si lase masina pe unde apuca. Iata 5 locuri unde nu trebuie sa parchezi niciodata automobilul tau, chiar daca e legal sa faci asta.

Ce amenda risti daca parchezi pe trotuar

Stim cu totii ca este interzis sa parchezi masina pe trotuar, iar cei care apeleaza la acest obicei risca amenzi destul de mari. Legea spune clar ca „ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate este interzisa”.

Citeste si: Ce probleme are o masina care este tinuta in parcare si este folosita foarte putin

Chiar si atunci cand este permisa parcarea conform indicatoarelor sau a marcajelor, latimea minima a trotuarului lasat la dispozitia pietonilor trebuie sa fie de cel putin un metru.

Totodata, nu trebuie sa parcam masinile la o distanta de cel putin 10 metri fata de o intersectie, statie a unui mijloc de transport in comun sau treceri de pietoni. Mai mult, nu se poate parca la mai putin de 5 metri de ferestrele locuintelor.

Cei care parcheaza masina pe trotuar risca o amenda cuprinsa intre 580 si 725 de lei, iar la aceasta suma se mai adauga trei puncte de penalizare. Soferii care parcheaza pe spatiul verde risca aceleasi amenzi.

5 locuri unde nu trebuie sa parchezi masina niciodata

Cu totii ne-am lovit de aceasta problema, iar dupa ce am parcat intr-un anumit loc ne-am trezit cu o zgarietura mai serioasa sau cu o indoitura pe usa. Iata unde sa nu iti parchezi masina, daca vrei ca aceasta sa fie in stare perfecta.

In primul rand, evita locurile unde se joaca cei mici. Copiii pot fi problematici, iar atunci cand se joaca nu mai tin cont de nimic. Nu uita ca acestia pot trece cu bicicletele pe langa masina ta, pot arunca mingea pe capota sau isi pot scrie numele pe usile tale. Tocmai de aceea, este bine sa eviti parcarea unei masini in apropierea unui loc de joaca pentru copii.

Bineinteles, copacii sunt o a doua problema. Seva acestora iti pot distruge iremediabil vopseaua, asa ca vei fi nevoit sa o duci rapid la specialistii in detailing pentru a mai putea salva ceva. Totodata, si pasarile care stau in copaci reprezinta o mare problema, iar aciditatea gainatului de pasare ataca lacul, lasand urme care nu mai pot fi reparate.

Evita locurile intunecate, pentru ca acesta sunt o invitatie pentru hoti. Te poti trezi cu geamul spart sau poti ramane fara masina. Incearca sa nu parchezi masina pe aleile intunecate si sa o lasi in locuri in care aceasta este vizibila.

De asemenea, ar fi bine sa eviti parcarea automobilului personal in apropierea statiilor de autobuz, tramvai sau metrou. Sunt foarte multe persoane care tranziteaza aceste zone, asa ca te poti trezi cu zgarieturi de la genti, rucsacuri sau diverse obiecte ascutite.

In zonele unde se construieste intens, este bine sa eviti sa parchezi. Pe langa praful care nu se mai termina, poti avea surpriza sa gasesti stropi de beton sau alte materiale folosite in constructii.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter