5 greseli pe care le facem iarna si sunt nesanatoase pentru masinile noastre!

Masina acoperita zapada

Suntem pe final de noiembrie si dimineata se simte aerul inghetat de iarna. Geamurile de dezaburesc mai greu, frigul ne intra in oase de la bloc pana la masina si parca miroase a zapada. Pe timpul noptii gradele sunt cu minus cateodata.

Nu foarte mult, insa au fost si cateva cu -1 grad, asa ca aveti grija la masinile voastre. Nu va doriti sa va abandoneze la inceput de sezon geros. In decembrie trebuie sa cumparati cadouri, nu sa dati banii pe reparatii, pe acelea le faceti din timp.

Insa exista si lucruri pe care le consideram neimportante si pe care le facem fara sa ne dam seama ca supunem masina unor riscuri foarte mari. Am selectat o serie de 5 practici nesanatoase pentru masina ta.

Citeste si: Vine iarna si nu stii ce s-ar putea defecta la masina ta? Iata 10 componente pentru care trebuie sa mergi in service inainte ca gradele sa scada!

 

1. Folosesti metroul, dar nu folosesti masina

Tragedia nu este nici ca folosesti metroul, nici ca nu folosesti masina, ci ca o uiti in parcare si mormanele de zapada se aduna pe ea punand greutate pe plafon.

Un alt lucru ce i se poate intampla este ca anumite garnituri sa crape din lipsa de lubrifiere, iar lubrifierea se face cand motorul este pornit.

Iti doresti sa incepi primavara cu masina inghetata de tot ca nici in service nu va mai porni? Nu cred asta, asa ca de fiecare data cand treci pe langa ea, porneste-o, mut-o din loc, mergi la cumparaturile saptamanale cu ea si pastreaz-o sanatoasa. Ai grija sa o cureti de zapada chiar daca nu o folosesti des.

2. Dezgheti parbrizul cu apa calda

Nu trebuie sa ai un istoric marcat de medalii la olimpiadele de fizica si chimie ca sa-ti dai seama ca apa calda aruncata pe parbriz nu este o practica deloc sanatoasa. Din cauza diferentei de temperatura mult prea mare, parbrizul ti-ar putea crapa.

3. Nu faci plinul si conduci cu martorul combustibil aprins

Ok, plinul e doar ipotetic caci din cauza scumpirii carburantilor cam greu sa ai un plin constant in masina. Insa nu este rau daca pastrezi rezervorul macar pe jumatate cu carburant in el. Poti risca sa produci un condens de toata frumusetea, iar acesta sa se cristalizeze pe interiorul rezervorului.

4. Lasi masina in parcare in speranta ca soarele va curata zapada

Din nou, chimia nu a fost punctul meu forte si nici fizica, dar m-am informat din timp ca daca las masina cu saptamanile in soare, iar zapada se scurge de pe ea, risc sa o gasesc ruginita prin colturi, pe la usi sau pe sub caroserie. Curata zapada frecvent de pe masina pentru a nu risca sa o iei gata ruginita la final de sezon iernos.

5. Anvelopele de iarna

Am scris in foarte multe articole de ce sunt importante anvelopele de iarna, asa ca de data aceasta iti voi mai spune doar ca sper ca le-ai schimbat deja. Nu te gandi la amenda, ci la siguranta ta pe carosabil.

Acum ca ne-am lamurit, sper sa avem o iarna frumoasa caci mai e putin si incepem sa impodobim bradul de Craciun. Eu deja ascult colinde!

Te-ar mai putea interesa:

Nu folosesti masina pe perioade foarte lungi? Iata 10 componente care se vor deteriora!

8 sfaturi utile pentru condusul pe timp de iarna

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter