Cinci avertismente vizuale la bordul masini tale pe care nu trebuie sa le ignori niciodata

Luminile de avertizare de la bordul masinii tale iti spun daca vreo componenta are nevoie de atentie. De exemplu, daca se aprinde martorul "verifica motorul", mergi imediat la service.

Automobilele moderne sunt aproape integral computerizate, ceea ce inseamna ca ai acces la o gramada de informatii. Din pacate, masina nu iti poate vorbi (cel putin deocamdata), nu iti poate spune in cuvinte care este problema. Pentru asta exista semnalele de avertizare de la bordul masinii: iti semnaleaza problemele, pentru ca tu sa te ocupi din timp de ele.

Cinci avertismente vizuale pe care nu trebuie sa le ignori niciodata!

Si de aceasta data, vom incheia cu sfat: daca vreuna dintre aceste lumini de avertizare de la bord se aprinde, trateaza-le cu cea mai mare atentie. Mai bine preventiv, decat prea tarziu.

Martorul 'Check Engine' sau 'Verifica motorul'

Acest avertisment poate insemna o gramada de probleme, unele dintre ele minore. Daca ai uitat vreodata sa pui capacul la rezervor sau sa-l inchizi cum trebuie, ar trebui sa stii despre ce vorbim.

Ce trebuie sa retii este ca acelasi martor poate anunta probleme critice pentru masina ta. Probleme la eliminarea noxelor, probleme la motor, la transmisie sau la sistemul de alimentare, toate acestea vor face martorul de avertizare sa se aprinda.

 

Martorul 'Tyre Pressure' sau 'Presiune in pneuri'

Daca ai un astfel de martor la bord, acesta monitorizeaza presiunea din pneurile masinii tale si te atentioneaza de fiecare data cand aceasta coboara sub minimul admis.

E adevarat, e posibil sa fie doar o combinatie de dimineata racoroasa si presiune in anvelopa ceva mai mica, dar e la fel de posibil sa fie ceva mult mai grav, poate un cui intr-unul dintre cauciucuri.

Martorul 'Brake' sau 'Sistem de franare'

Martorul de frana se aprinde in momentul in care pornesti masina si se stinge imediat dupa, cu o exceptie: daca ai frana de mana trasa. Dupa ce ai eliberat frana de mana, ar trebui sa se stinga.

Daca nu se stinge, inseamna ca ai probleme cu frana de mana. In situatia in care acest martor se aprinde in timpul mersului, in general, inseamna ca a scazut nivelul lichidului de frana in instalatia de franare.

Martorul de temperatura (motor/lichid de racire):

Computerul masinii tale monitorizeaza temperatura lichidului de racire, ca o masura impotriva supra-incalzirii motorului. Daca martorul se aprinde, inseamna ca esti foarte aproape de aceasta problema.

Daca ai noroc, nu e vorba decat despre nivelul scazut al lichidului de racire, dar poti avea probleme cu termostatul, sau o gaura in vreuna dintre caile de racire (ceea ce inseamna, din nou, ca pierzi lichid de racire).

Martorul 'Oil pressure' sau 'Presiune ulei'

Acest martor chiar arata ca un mic recipient de ulei si ar trebui sa se aprinda, pentru scurt timp, in momentul in care pornesti motorul.

Daca ramane, insa, aprins sau se aprinde in timpul mersului, inseamna ca nu ai destula presiune la ulei in motorul masinii tale. Poate fi periculos pentru motor, asa ca mergi cu masina in service.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE NOUTATI ADUCE BMW SERIA 4 COUPE (G22)
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter