4 motive pentru care ar trebui sa-ti parchezi intotdeauna masina la umbra

Porsche Cayman

Sunt tari in care nu esti cu adevarat barbat daca preferi sa-ti parchezi masina la umbra. In anumite zone de pe glob, e mai mult decat la moda sa iti necajesti mecanicul aducandu-i la reparatii o masina care a trecut prin astfel de probleme, cum sunt scaunele pe piele atacate de razele solare. Astfel de "ritualuri" par absurde dar exista, asa ca am adunat cateva motive pentru care ar fi bine sa parchezi intotdeauna o masina la umbra.

Nu ar trebui sa parchezi oriunde nu doar pentru ca nu-ti place sa iei loc intr-o masina cu adevarat fierbinte sau pentru ca te simti mai putin barbat intr-un astfel de mediu, ci pentru ca evitarea caldurii solare ar putea duce la economii serioase in ceea ce proveste intretinerea masinii. Razele ultraviolete si temperaturile extrem de ridicate nu se impaca foarte bine cu materialele din care este fabricata o masina. Mai mult, in cazul acesteia, partile de sticla se comporta ca o adevarata lupa, astfel ca toata caldura ramane inchisa intr-un spatiu extrem de mic.

Ti s-a intamplat si tie, probabil, sa observi modul de a parca al unui prieten sau vecin, care ocoleste locul umbrit si-si lasa masina in plin soare. Parca nu-ti vine sa tii lectii in aceasta privinta, dar cat de greu sa fie sa gasesti un spatiu de parcare corespunzator?

Daca intrebi un specialist, acesta iti va da mai multe motive legitime impotriva notiunii de parcare directa in plin soare. Din pacate, aceasta operatiune nu este intotdeauna posibila, mai ales intr-o lume plina de parcari de mall si fara copaci in zonele centrale ale marilor orase. In astfel de momente iti dai seama de importanta umbrei pentru o masina. Iata de ce ideea de a parca la umbra este intotdeauna o idee buna:

1. Nimanui nu-i place mirosul de piele sau plastic incins

Suntem siguri ca te-ai lovit de aceasta problema, nimanui nu-i place sa stea pe scaunul din piele al unei masini care a stat cateva ore in plin soare.

De aceea, fa-ti tie si prietenilor tai o favoare si incearca sa parchezi masina cat mai departe de contactul direct cu razele soarelui. Indiferent de hainele subtiri cu care ai fi imbracat, e greu de promis ca nu vei ajunge la momentul in care te vei frige doar stand in scaunul masinii tale.

2. Vei fi nevoit sa apelezi la manusi pentru a conduce

Bine, poti oricand folosi un prosop sau un tricou pentru a acoperi volanul in drumul spre casa. Din pacate, volanul imbracat in piele se transforma intr-un adevarat cerc de foc dupa cate ore in contact direct cu soarele.

De aceea si mai ales pentru a-ti pastra degetele in conditie buna, e de preferat sa alegi locurile de parcare in care gasesti si ceva umbra.

3. Nu doar motorul se poate defecta la o masina

Ai vazut vreodata o masina care arata de parca ar fi petrecut mult prea mult timp in soare, devenind cumva mai ridata decat fata unui batran de 90 de ani? Aceste masini, care sunt parcate in mijlocul naturii mult prea mult timp, fara pic de mentenanta, sunt destinate unui numar mare de probleme.

Nu vrem sa te plictisim cu multe exemple, dar ia in calcul doar faptul ca vopseaua se poate strica si umple de urme sau matui, in timp ce bordul se poate crapa, iar scaunele masinii isi pot pierde forma originala. Parca-ti vine sa alegi umbra acum, nu?

4. Nu vrei sa ai de-a face cu vaporii eliminati prin incingerea componentelor din plastic

Poate iti amintesti de multele demonstratii impotriva folosirii sticlelor de plastic. Ei bine, se pare ca nu era vorba doar despre substanta chimica cunoscuta sub numele de nalgen ci, in cazul nostru, de un pericol prezent in cabinele majoritatii masinilor din lume.

Din pacate, autoritatile nu atentioneaza impotriva expunerii la vaporii eliminati in urma incalzirii sau topirii plasticului, asa ca e de preferat sa parchezi masina la umbra.

Motivul este unul extrem de simplu: pe masura ce plasticul se incalzeste, substante daunatoare sunt eliminate in mediul in care se petrece actiunea, care pot duce, in timp, la probleme serioase de sanatate.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter