Iata trei moduri in care poti prelungi viata anvelopelor masinii tale

Iata trei moduri in care poti prelungi viata anvelopelor masinii tale

Anvelopele masinii tale vor avea viata mai lunga daca vei conduce cu atentie si le vei pastra echilibrate si umflate la nivelul potrivit. La fel de important este sa le rotesti in mod regulat si sa le verifici periodic pentru eventuale probleme.

Nu subestima importanta intretinerii anvelopelor masinii tale. Desi sunt create sa reziste la conditii severe, ele vor afecta eficienta masinii tale sau chiar exploda atunci cand te astepti mai putin.

Poate ca unii soferi nu sunt interesati de acest aspect, chiar daca le afecteaza longevitatea si grabeste inlocuirea lor (cheltuieli deloc necesare). In mod normal, anvelopele bine intretinute ar trebui sa fie inlocuite undeva pe la 9.500 de km, numar care ar putea scadea in functie de drumurile pe care circuli.

Iata ce poti face pentru a prelungi viata anvelopelor masinii tale.

1. Condu cu mare atentie

Ca regula de baza, cu cat conduci mai dezordonat si mai repede, cu atat sansele ca anevelopele masinii tale sa explodeze sunt mai mari. Franele si virajele bruste afecteaza cauciucurile.

In majoritatea cazurilor, aceste lucruri sunt usor de prevenit si inseamna viata mai lunga pentru anvelope. Daca e posibil, planifica-ti calatoriile in asa fel incat sa eviti suprafetele dure, drumurile pietruite sau in constructie.

Virajele sau gropile pot afecta alinierea pneurilor si, pe termen lung, pot avea efecte negative in materie de manevrabilitate. Daca ai probleme din acest punct de vedere, trage pe dreapta si verifica cu atentie anvelopele.

2. Ocupa-te serios de intretinerea anvelopelor

Intai si intai, verifica sa ai pneurile umflate la nivelul potrivit. Acestea pierd din presiune in mod gradual, asa ca ar trebui sa le verificati cel putin o data la doua saptamani. Poti face asta si cu un manometru portabil, usor de depozitat in portbagaj.

Verifica, deasemeni, daca nu exista semne de deteriorare a acestora: cuie, bucati de sticla sau de metal, alte materiale ascutite care s-ar putea infige intr-un cauciuc.

N-ar fi rau sa faci din aceste verificari un obicei periodic. E mai bine sa te ocupi de ele din timp, astfel nu va mai trebui sa schimbi anvelopele des. Aceste mici probleme pot fi, in mod normal, reparate pe loc.

3. Asigura-te de calitatea pneurilor si a manoperei

Faptul ca rotile masinii tale nu sunt aliniate corespunzator poate afecta longevitatea pneurilor si manevrabilitatea autovehicului. La fel de importanta este calitatea cauciucurilor, cu un impact semnficativ asupra perioadei pana la schimbarea acestora.

Daca esti in situatia in care conduci in mod regulat pe suprafete dure, investeste in anvelope care se comporte bine in astfel de conditii. Nu numai ca vei reduce riscul deteriorarii acestora, dar se va schimba si aderenta sau manevrabilitatea, lucruri care inseamna, in cele mai multe cazuri, siguranta.

In situatia in care descoperi ca performantele masinii tale au scazut, nu strica sa-ti verifici anvelopele. E important sa intelegi ca buna intretinere a acestora are legatura si cu eficienta consumului masinii pe care o conduci. Nu uita, de asemeni, ca pneurile se inlocuiesc periodic.

Anvelopele cu rezistenta redusa la rulare pot mari eficienta masinii tale cu o conditie: sa fie umflate la presiunea potrivita. Daca nu esti sigur de cauciucurile tale sau nu stii cu ce sa le inlocuiesti, nu ezita sa apelezi la un specialist pentru asistenta.

VIDEOCLIPUL ZILEI