115 milioane de euro pentru modernizarea liniei de metrou Berceni - Pipera

115 milioane de euro pentru modernizarea liniei de metrou Berceni - Pipera

Cea mai aglomerata linie de metrou din Bucuresti este gata sa intre in reparatii capitale. Guvernantii incearca sa obtina fonduri europene pentru a moderniza ruta Berceni - Pipera.

Magistrala 2 a metroului bucurestean suporta zi de zi aproximativ 40% din totalul calatorilor care folosesc acest mijloc de transport. E nevoie deci de reparatii capitale, mai ales ca au treut ani buni de la ultima interventie a autoritatilor.

Potrivit oficialilor de la Guvern, lucrarile ar urma sa dureze patru ani, timp in care vor fi refacute sinele si instalatiile electrice si va fi deschisa o noua gura de acces in statia Tineretului. Aceasta din urma lucrare a inceput deja de ceva timp, insa lucrarile bat pasul pe loc din cauza depasirii bugetului preconizat. Guvernantii spera sa rezolve aceasta problema cu bani europeni. Costurile totale ale lucrarilor de modernizare sunt estimate la 115 milioane de euro.

In alta ordine de idei, lucrarile la Magistrala 5, sectiunea Valea Ialomitei - Eroilor, bat pasul pe loc. Daca structura de rezistenta a tunelurilor si fundatia cailor de rulare sunt aproape gata, nu acelasi lucru se poate spune despre lucrarile la statiile propriu zise ale magistralei. Desi muncitorii au lucrat in ultimele luni doar la acest capitol, progrese nu prea s-au inregistrat. Practic, il ultimele patru luni, stadiul lucrarilor a urcat de la 56 de procente, pana la 64%. Practic, doar statia de la Academia Militara este terminata, iar cele de la Favorit, Tudor Vladimirescu si Romancierilor sunt si ele gata in proportie de peste 08%. In rest, lucrarile sunt mult in urma graficului.

Newsletter

Whatsapp