VIDEO Dacia Duster, masina oficiala a Papei in Romania. Vezi cum arata Papamobilul modificat!

Autoritatile romane au pus la dispozitia Sanctitatii Sale, Papa Francisc, un automobil special pentru vizita sa in Romania. Masina blindata, care poarta numele de Papamobil, este de fapt un model Dacia Duster, special modificat pentru aceasta ocazie.

Vehiculul care va fi folosit la vizita Papei in Romania a fost conceput de uzina Dacia, in colaborare cu echipa Serviciului de Protectie si Paza, automobilul fiind special pregatit pentru acest eveniment. Suveranul Pontif a vazut deja masina si a agreat-o, momentul in care va fi folosit pe durata vizitei fiind deja stabilit. Din motive de securitate, acesta nu a fost dezvaluit, insa este de asteptat ca masina sa fie vazuta atunci cand Papa va trece prin mijlocul pelerinilor.

 

 

Pentru ca membrii Serviciului de Protectie si Paza si Papa Francisc sa se obisnuiasca unii cu altii, echipa SPP care il va pazi la Bucuresti a fost primita la Vatican, in cursul lunii aprilie.

”Sfantul Parinte si-a manifestat increderea in profesionalismul si daruirea ofiterilor de protectie romani, pe care i-a binecuvantat. Din echipa de protectie din Romania a Suveranului Pontif fac parte pe langa ofiterii SPP si doi ofiteri din garda Vaticanului, unul dintre ei fiind aghiotantul personal”, au transmis organizatorii.

In plus, aceeasi echipa a desfasurat si o misiune comuna la Roma cu echipa de protectie a Vaticanului.

Sfantul Parinte va folosi, pe langa masina romaneasca, si doua papamobile ce vor fi aduse de la Vatican, conform afirmatiilor lui Francisc Dobos, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti.

Suveranul Pontif se va afla in tara noastra de vineri pana duminica, la invitatia autoritatilor statului roman si a Bisericii Catolice din Romania. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucurestiul, Iasiul si Blajul, precum si sanctuarul marian de la sumuleu Ciuc.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter