Mitsuoka Rock Star: un model Mazda MX-5 Miata transformat intr-un Chevrolet Corvette C2!

Mitsuoka Rock Star Mazda MX-5 Miata Corvette C2

A trecut ceva vreme de la ultimele informatii despre Mitsuoka, o mica firma auto din Japonia, cunoscuta in special pentru construirea unora dintre cele mai ciudate si mai putin conventionale masini.

Daca este o noutate pentru unii dintre voi, trebuie sa amintim ca Mitsuoka se afla in spatele supermasinii cu motor central Orochi si, poate cea mai buna veste acum, revine pe piata cu o oferta si mai atractiva.

Ca si in cazul proiectului anterior, modelul Himiko, noul bolid, supranumit "Rock Star", are la baza cea mai recenta generatie Mazda MX-5 Miata. De data aceasta, insa, Mitsuoka pleaca de la acest roadster japonez si construieste o replica mai mica si mai moderna a celebrului Chevrolet Corvette C2. Si le-a iesit!

Dupa cum se poate vedea din imagini, proportiile modelului Miata reprezinta o baza de plecare extrem de potrivita pentru o versiune mai mica a celebrului Corvette Stingray.

In acelasi timp, ceea ce ne-a surprins este faptul ca inginerii de la Mitsuoka au fost inspirati de o masina americana, mai ales pentru ca, pana acum, producatorul japonez s-a orientat catre modele britanice si europene.

De ce in acest moment? E simplu, modelul Rock Star aniverseaza cei 50 de ani de activitate ai producatorului japonez, iar Mitsuoka planuieste, cel putin la inceput, nu mai mult de 50 de exemplare.

Masina va fi disponibila in sase culori: albastru Los Angeles, rosu Chicago, negru New York, portocaliu Cisco, alb Washington si galben Arizona.

Am remarcat si faptul ca, in materie de design, nu a mai ramas prea mult din masina originala. Noua ni se pare ca singurele componente mai putin modificate sunt portierele si parbrizul, destul de similare cu cele de pe modelul roadster, toate celelalte fiind personalizate.

Sub capota ne intalnim cu acelasi propulsor de pe modelul original, motorul aspirat natural de 1,5 litri trimitand puterea, prin intermediul unei cutii de viteze (manuala sau automata) in sase trepte, catre axul spate. Cu toate acestea, parerea noastra este ca un motor LS V8 ar fi mai aproape de un Corvette C2 adevarat...

In Japonia, modelul Rock Star pleaca de la pretul de 41.000 de dolari. Pentru a va face o idee, sa ne amintim ca pretul unui model de baza Miata pleaca, in Statele Unite, de la 26.625 de dolari.

Videoclipul zilei

Newsletter