Mercedes-AMG GT R by G-Power: 789 de cai putere din motorul V8 bi-turbo de 4,0 litri!

Mercedes-AMG GT R G-Power

Ca cel de-al doilea model unic Mercedes-AMG (dupa SLS), GT este o masina sport senzationala, mai ales in versiunile de top "R". Cu 577 de cai putere si un cuplu-forta de 700 de Nm, produsi de motorul V8 bi-turbo de 4,0 litri, modelul Mercedes-AMG GT R este, mai mult decat sigur, cel mai apropiat bolid de ideea de masina puternica germana.

Sunt putini cei care vor simti nevoia unei masini mai rapide, de vreme ce GT R accelereaza de la 0 la 100 de km/h in doar 3,6 secunde si poate ajunge la 318 km/h.

Cu toate acestea, specialistii de la G-Power si-au dorit mai multa performanta de la AMG GT R. Compania ofera, astfel, patru optiuni noi diferite, cea mai puternica varianta ajungand la 789 de cai putere si la un cuplu-forta de 850 Nm.

Puterea suplimentara este obtinuta printr-o combinatie dintre Performance Software V4 si cateva modificari hardware ale propulsorului M178.

Printre ele se numara o pompa de carburant de curse, pistoane forjate optimizate la capitolul greutate, compresoare modificate, cu turbine si roti ale compresorului mai mari, dar si spatii optimizate sau noi lame pentru turbina compresorului. Tot la acest capitol, trebuie sa remarcam si sistemul de admisie cu filtre de aer sport.

Pentru a face fata diferentei de putere si noului cuplu-forta, inginerii de la G-Power au ranforsat si transmisia automata in sapte trepte, care beneficiaza si de dublu-ambreiaj.

In cazul in care 789 de cai vi se par prea mult, specialistii de la G-Power ofera si o combinatie intre Performance Software V3 si aceleasi modificari hardware pentru un total de 750 de cai putere si un cuplu-forta de 800 Nm.

Mai mult, exista si o versiune care foloseste Performance Software V2, astfel ca motorul V8 de 4,0 litri ajunge la 681 de cai si la un cuplu-forta de 770 Nm, bineinteles intr-o forma optimizata.

Sa nu uitam, de asemenea, si de versiunea care foloseste Performance Software V1, varianta ce poate fi mai mult decat satisfacatoare pentru un iubitor de putere: 641 de cai si un cuplu-forta de 750 Nm.

Toate aceste kituri pot fi obtinute alaturi de un set de jante de aluminiu forjat Hurricane RR, incaltate cu pneuri Michelin ZR20 275/30 pe fata si ZR21 305/25 pe spate.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: G-Power

Newsletter